APSOLUTNA DOMINACIJA: Nadal pregazio Federera za finale sa Vavrinkom
Foto: Reuters

Australijan open

APSOLUTNA DOMINACIJA: Nadal pregazio Federera za finale sa Vavrinkom

Tenis -
Španac je za nešto manje od dva i po sata igre savladao jednog i izborio finale sa drugim Švajcarcem

MELBURN - Prvi teniser sveta Rafael Nadal pridružio se Stanislasu Vavrinki u finalu Australijan opena.

Španac je posle dva sata i 28 minuta apsolutne dominacije savladao drugog Švajcarca, Rodžera Federera sa 3:0, po setovima 7:6(4), 6:3, 6:3.

Bio je ovo 33. međusobni duel i 23. pobeda Nadala.

Nadal će u nedelju ujutru protiv još jednog Švajcarca Stanislasa Vavrinke pokušati da osvoji drugi trofej u Melburnu u karijeri. Oni su do sada igrali 12 puta, a prvi teniser sveta ostvario je svih 12 pobeda. On je 2009. slavio u Australiji pobedivši u finalu Federera, a 2012. je u čuvenom finalu izgubio od Novaka Đokovića.

Ukupni nagradni fond turnira u Melburnu iznosi 33 miliona australijskih dolara.

U prvom setu, koji je trajao sat vremena, teniseri su bili sigurni prilikom svojih servisa, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je Nadal dobio sa 7:4.

Španac, koji se i u ovom meču mučio sa žuljevima na levoj ruci, je drugi set osvojio nakon što je sačuvao brejk prednosti, koji je napravio u šestom gemu.

Nadal je dobro počeo treći set, napravio je brejk u trećem gemu i poveo, ali je Federer u narednom uzvratio i izjednačio na 2:2. Prvi teniser sveta nije iskoristio dve brejk lopte u petom gemu, ali mu je to pošlo za rukom u sedmom, kada je poveo sa 4:3. On je nakon toga osvojio gem na svoj servis, a u narednom je ponovo oduzeo servis protivniku, iskoristio drugu meč loptu i za dva sata i 28 minuta izborio plasman u finale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track