OVO JE DUŠAN LAJOVIĆ: Nesuđeni as Partizana izlazi na crtu Rafi!
Foto: Ap

Sve što niste znali o novoj zvezdi tenisa

OVO JE DUŠAN LAJOVIĆ: Nesuđeni as Partizana izlazi na crtu Rafi!

Tenis -
Možda i ne bi trebalo toliko da igram fudbal, ali to je jače od mene. Od malih nogu volim crno-bele boje, otkrio za Kurir srpski teniser

Otkrio sebe!Srpski teniser Dušan Lajović (23) ostvario je najveći uspeh u karijeri plasmanom u osminu finala Rolan Garosa, gde će igrati protiv Rafe Nadala. Bez izgubljenog seta do sada, Lajović je lako dobio Amerikanca Džeka Šoka sa 6:4, 7:5, 6:3. Mladi as otkrio je čitaocima Kurira kakav je van tenisa.Kako bi sebe opisao u jednoj rečenici?- Normalan, možda malo povučen, ali u svakom slučaju uporan i idem do kraja - počeo je Lajović.Osim tenisa, koji te sportovi zanimaju?- Volim sve sportove. Igram fudbal, možda nekad i kad ne treba, ali to je jače od mene. Košarku malo ređe, plašim se povreda. Takođe, velika opsesija mi je skijanje. Kao mali, igrao sam hokej na rolerima.Ako toliko voliš fudbal, za koga navijaš?- Ne znam da li smem da kažem (smeh). Šalim se. Nemam šta da krijem, od malih nogu navijam za Partizan.Koliko su ti u karijeri pomogli naši stariji teniseri poput Novaka, Viktora, Janka i Nenada?- Mnogo su uticali na to da postanem bolji teniser. Ako si bolji na ATP listi, imaš priliku da budeš s njima na turnirima. Tada mogu da te posavetuju kako da odigraš neki meč. Volim da ih gledam i primim savet. Mogu da se ugledam na njih i onda sebi kažem, zašto i ja ne bih bio kao oni.Ima li srpski tenis budućnost?- Pravi put su nam ostavili. Verujem da imamo svetlu budućnost. Nadam se da ćemo i mi nekim novim generacijama pomoći, a vidim da imamo talentovane tenisere.

Pružiti maksimumSPREMAN ZA NADALAKoliko možeš na Rolan Garosu?- O Šoku nisam ništa znao, pa sam ga dobio. Sledi meč s Nadalom. Imam veliko samopouzdanje i verujem da mogu da doguram još više. Igram dobar tenis na Rolan Garosu. Nadam se najboljem u meču sa prvim reketom sveta - istakao je Lajović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track