Andrea Petković za Kurir: U meni kuca srpsko srce!
Foto: Beta Ap

Intervju, nemačka teniserka, ne zaboravlja

Andrea Petković za Kurir: U meni kuca srpsko srce!

Tenis -
Osećam se kao Nemica i Srpkinja, emotivnija sam od Nemaca, ali sam precizna i tačna na njih, što je veoma dobra kombinacija

Nemačka teniserka Andrea Petković, čiji su roditelji iz naših krajeva, kaže da u sebi ima dosta srpskog i da joj to mnogo znači u životu.Priznaje da se po mentalitetu razlikuje od Nemaca, ali da je od njih pokupila neke pozitivne stvari.Da li sebe vidite više kao Nemicu ili kao Srpkinju?- Teško pitanje. I jedno i drugo. Moji roditelji su iz tih krajeva i sigurno u sebi imam srpsku krv i srce. S druge strane, na Nemce sam povukla radne navike i tačnost. Mislim da je to odlična kombinacija - istakla je za Kurir Andrea Petković i nastavila:- Nekako sam emotivnija od Nemaca, u sebi imam više vatre, mada, oni to ne vole da čuju, ali je tako. Osećam povezanost sa Srbijom i zbog toga sam veoma srećna.Da li se zbog toga više družite s našim teniserkama?- Ma da, i sa Anom i s Jelenom. One su stvarno kul, vole da se zezaju, što vi kažete, imaju dušu i veoma mi je lepo u njihovom društvu. Opuštenije su i to mi mnogo znači.Smatraju da niste tipična teniserka. U čemu se ogleda ta razlika?- Stvarno ne znam kako me drugi vide. Trudim se da uživam u životu, da odem u muzej, volim koncerte, mnogo mi znači da se opustim uz neke stvari koje nisu vezane za tenis. Kad sam ispunjena u tim stvarima, mislim da sam bolja i u ovom sportu.Da li sebe jednog dana vidite u politici s obzirom na to da ste završili političke nauke?- Volim politiku i završila sam taj fakultet, sad trenutno studiram filozofiju i literaturu. Ne znam gde ću se pronaći u budućnosti, trenutno sam fokusirana na tenis. Za nekoliko godina ću razmišljati čime ću se baviti kad završim sportsku karijeru - zaključila je Andrea Petković u ekskluzivnom razgovoru za Kurir.

Žensko finaleTITULA ZA ŠARAPOVURuska teniserka Marija Šarapova osvojila je Rolan Garos pošto je u jučerašnjem finalu ženskog singla savladala Rumunku Simonu Halep sa 2:0 - 6:4, 6:7(5), 6:4.Šarapovoj je ovo druga titula na Otvorenom prvenstvu Francuske, nakon trijumfa od pre dve godine. Njoj je ovo peta grend slem titula u karijeri, budući da ima naslove i na Australijen openu, Vimbldonu i US Openu.

HumanoPOMOGLI SMO UGROŽENIMASigurno ste upoznati s poplavama koje su zadesile Srbiju, Bosnu i Hrvatsku. Kako gledate na tu tragediju?- Stvarno mi je bilo teško kad sam gledala koliko su poplave uništile te krajeve. Moja porodica i ja poslali smo mnogo stvari ugroženima, a u celu akciju su se uključili i moji sponzori. Jedan od njih je poslao 2.500 litara vode u Srbiju, Bosnu i Hrvatsku i nadam se da će ti ljudi uspeti da se vrate u svoje domove - istakla je Petkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track