OPRAVDAO ULOGU FAVORITA: Đoković u tri seta eliminisao Simona za osminu finala Vimbldona

Rutinska pobeda

OPRAVDAO ULOGU FAVORITA: Đoković u tri seta eliminisao Simona za osminu finala Vimbldona

Tenis -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Francuza Žila Simona sa 6:4, 6:2, 6:4 u trećem kolu Vimbldona

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković poalsirao se u osminu finala Vimbldona.Đoković je u trećem kolu savladao Francuza Žila Simona sa 6:4, 6:2, 6:4 . Novak je rutinski savladao 44. tenisera na ATP listi, posle dva sata i 12 minuta igre. To je njihov osmi međusobni okršaj i sedma pobeda srpskog tenisera, koji je izgubio samo prvi okršaj sa Simonom. Tri godine stariji Francuz savladao ga je samo u Marseju 2008. godine sa 6:2, 6:7(6:8), 6:3.

Foto: AP
Foto: AP

Đoković je sredimom trećeg seta nezgodno pao, ali povreda levog ramena na sreću nije bila ozbiljnije prirode. Njemu je odmah ukazana pomoć, a posle medicinskog tajm-auta i tretmana fizioterapeuta Novak je bez problema priveo meč kraju. Đoković je na startu Vimbldona savladao Kazahstanca Andreja Golubjeva rezultatom sa 6:0, 6:1, 6:4, dok je u drugom kolu bio od Čeha Radeka Štepaneka sa 6:4, 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:5).Novak je postavljen za prvog nosioca na terenima "Ol Ingland Kluba" i u osmini finala ga očekuje duel sa Francuzom Žo-Vilfredom Congom. Conga je u trećem kolu savladao Džimija Vanga iz Kineskog Tajpeha sa 6:3, 6:2, 7:5.

Đoković i Conga do sada su odigrali 17 mečeva, a srpski teniser vodi u pobedama sa 12:5. Novak iza sebe ima osam uzastopnih pobeda protiv Conge. Srbin i Francuz su ove godine igrali i u osmini finala Rolan Garosa, a Đoković je slavio sa 6:1, 6:4, 6:1.

TOK MEČA16.23 - Đoković je u osmini finala - 6:4Đoković je i treći set završio na protivnikov servis. Novak se posle dva sata i 12 minuta igre plasirao u osminu finala Vimbldona, gde ga očekuje duel sa pobednikom meča između Francuza Žo-Vilfreda Conge i Džimija Vanga iz Kineskog Tajpeha.16.19 - Novak na gem od pobede - 5:4Novak je još jednom bio siguran na servisu i stiže na korak od pobede. 16.16 - Simon ne da brejk - 4:4Žil Simon je spasao još dve brejk lopte na putu do izjednačenja. Novak je imao dve vezane prilike, ali je Francuz u oba poena upisao po viner. Usledile su dve Novakove greške, pa Simon stiže do novog izjednačenja.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

16.11 - Đoković ponovo vodi - 4:3

Posle nezgodnog pada i povrede ramena bilo je pitanje kako će Novak servirati. Međutim, Srbin za sada nema nikakvih problema i bez broblema dolazi do nove prednosti.16.08 - Simon stiže do novog izjednačenja - 3:3Simon je lako stigao do rezultatskog egala, ali je mnogo bitnije što Novak nema problema sa ramenom.16.07 - Nastavljen je mečĐoković i Simon su ponovo na terenu, pošto je ATP fizioterapeut pregledao Novakovo rame. Novak je uz masažu dobio i lek protiv bolova i čini se da povreda ipak nije ozbiljnije prirode.16.00 - Povreda Novaka ĐokovićaNovak je pri rezultatu 40:30 za Simona krenuo na jednu lopticu, ali je pao. On nije stigao da ispusti reket i odmah se uhvatio za levo rame. Njemu se trenutno ukazuje lekarska pomoć, ali deluje da će prvi nosilac biti dobro.

15.55 - Novak preko brejk lopte do vođstva - 3:2Nije bilo lako Đokoviću 15.50 - Brejk Đokovića za izjednačenje - 2:2Novak se brzo rezultatski vratio u treći set. Simon je neutralisao prvu brejk loptu, ali je Đoković strpljivo sačekao drugu priliku i oduzima servis rivalu za rezultatski egal. 15.43 - Novak prekida seriju rivala - 1:2Đoković je u trećem gemu prekinuo mini-seriju rivala i osvaja prvi gem u trećem setu. On se ponovo opustio u zaršnici gema, ali se na vreme konsolidovao i smanjio prednost rivala. 15.40 - Francuz siguran na servisu - 0:2Usledio je rutinski servis gem Žila Simona. On nije dozvolio Novaku da se odmah vrati u set i potvrđuje brejk.15.37 - Brejk Simona - 0:1Francuz na startu trećeg seta stiže do prednosti. Slabo je odigrao Novak uvodni gem, a Simon koristi ukazanu priliku. Srbin je spasao prvu brejk loptu, ali ne i drugu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

III set15.32 - Novak vodi 2:0 u setovima - 6:2Đoković je ekspresno priveo drugi set kraju. On je posao završio novim brejkom, posle 33 minuta igre. Novak je realizovao prvu set loptu i sada ga još jedan set deli od plasmana u osminu finala Vimbldona. 15.26 - Đoković na korak od drugog seta - 5:2Novak je podigao nivo igre u sedmom gemu i bez izgubljenog poena dolazi na korak od osvajanja drugog seta.15.24 - Nastavlja se serija brejkova - 4:2Ritern je bio ponovo jači od servisa. Đoković je lako stigao do tri vezane brejk lopte, Simon je spasao prve dve, ali je prvi nosilac bio neumoljiv na trećoj i vraća prednost.15.19 - Novi ribrejk Francuza - 3:2Kao i u prvom setu, posle brejka Đokovića, Francuz je ekspresno odgovorio ribrejkom. Novak nije uspeo da osvoji ni jedan poen na svoj servis.15.16 - Brejk Đokovića - 3:1Srpski teniser dolazi do dve vezane brejk lopte, ali se Simon oba puta izvukao. Međutim, Novak ubrzo dobija novu priliku posle još jedne greške rivala. Simona je i u narednom poenu izdao forhend pa Đoković sada vodi sa 3:1.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

15.12 - Đoković ponovo vodi - 2:1

Simon je ponovo namučio Đokovića. Francuz je još jednom bio vrlo blizu brejka, imao je 40:40, ali posle dve nove greške Novak stiže do nove prednosti. 15.06 - Simon izjednačuje - 1:1 Istom merom je uzvratio Žil Simon koji rutinski stiže do svog prvog gema u nastavku, a samim tim i do izjednačenja. 15.04 - Novak uzima i prvi gem u drugom setu - 1:0 Đoković je sigurnim servisom otvorio i drugi set. Novak bez problema dolazi do prvog gema u nastavku, pošto je rivalu prepustio samo jedan poen 15.04 - Novak uzima i prvi gem u drugom setu - 1:0Đoković je sigurnim servisom otvorio i drugi set. Novak bez problema dolazi do prvog gema u nastavku, pošto je rivalu prepustio samo jedan poen
Foto: Reuters
Foto: Reuters

II set14.59 - Novak novim brejkom do prvog seta - 6:4Novak je u završnici prvog seta uspeo da po drugi put na meču oduzme servis Simonu. Srbin je tako posle 47 minuta igre, rezultatom 6:4, poveo sa 1:0. Francuz je sa dve vezane greške olakšao posao Novaku koji je u prvom setu imao puno problema. 14.55 - Novak na gem od prvog seta - 5:4Novak nikako ne uspeva da uđe u ritam od početka meča. To se još jednom videlo u devetom gemu, ali je prvi nosilac na kraju ipak došao na gem od osvajanja prvog seta14.49 - Izjednačenje posle najdužeg gema - 4:4Žil Simon se propisno namučio na putu do izjednačenja. Novak je u osmom gemu imao dve brejk lopte, ali se Francuz oba puta odbranio. On je posle čak pet izjednačenja i više od deset minuta igre stigao do 4:4.

14.36 - Ribrejk Simona - 4:3Francuz se odmah rezultatski vratio u meč. Novak nije uspeo da potvrdi brejk, pošto Simon realizuje prvu brejk loptu na meču. Novak je još jednom pogrešio iz forhenda.14.33 - Brejk Đokovića - 4:2Đoković je u šestom gemu izvršio nešto jači pritisak na servis rivala i to je odmah dalo rezultat. Novak nije iskoristio prvu brejk loptu, pošto posle 19 udaraca šalje forhend u aut. Međutim, on je ubrzo dobio novu priliku koju koristi posle loše reakcije Francuza na mreži.14.25 - Đoković osvaja i treći gem - 3:2 Novak je dobro počeo i treći gem i lako stiže do vođstva od 30:0. Međutim, on je zatim odigrao dva slabija poena pa je Simon došao do 30:30. Ipak, on nije uspeo da ugrozi Đokovića, pošto srpski teniser uzima naredna dva poena za vođstvo od 3:2.14.21 - Siguran i Simon - 2:2Obojica tenisera na startu meča igraju veoma sigurno. U takvoj situaciji Simon je rutinski stigao do novog izjednačenja.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

14.17 - Novak ponovo vodi - 2:1Đoković je odigrao još jedan veoma siguran servis gem i svom protivniku nije prepustio ni jedan poen. Kao i na startu meča Novak posao završava na mreži.14.15 - Uzvraća Simon - 1:1Francuz je takođe bio veoma siguran na servi su i bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja.14.13 - Novak lako do prvog gema - 1:0Đoković je prvi servirao na meču, ali je prvi poen pripao Simonu. Međutim, Novak osvaja naredna četiri poena i lako dobija uvodni gem. On je posledni poen osvojio posle sjajne reakcije na mreži.14.05 - Igrači su na terenuNovak Đoković i Žil Simon izašli su na Centralni teren. Dvojica tenisera se zagrevaju što znači da uskoro počinje njihov osmi međusobni duel. Glavni sudija je Ali Nili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track