FORBSOVA LISTA: Novak Đoković uticajniji od Lionela Mesija
Foto: Reuters

Džejms prvi sportista

FORBSOVA LISTA: Novak Đoković uticajniji od Lionela Mesija

Tenis -
Prema ovom istraživanju najuticajnija javna ličnost je američka pevačica Bijonse, na drugom mestu nalazi se košarkaš Lebron Džejms

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se na 43. mestu na listi 100 najmoćnijih slavnih ličnosti sveta koju je sastavio američki poslovni magazin "Forbs". Srpski as je moćniji od najboljeg fudbalera današnjice Lionela Mesija, koji se nalazi na 45. mestu ove liste.

Lista je napravljena na osnovu nekoliko parametara kao što su zarade u struci i od sponzora, zastupljenost u medijima, uticaj na javnost, popularnost na društvenim mrežama.

Prema ovom istraživanju najuticajnija javna ličnost je američka pevačica Bijonse, na drugom mestu nalazi se košarkaš Lebron Džejms, koji je samim tim i najuticajniji sportista. Đoković je deseti sportista na ovoj listi, a treći teniser s obzirom da je Rodžer Federer na 16., a Rafael Nadal na 24. mestu.

U opisu za Novaka Đokovića, autori ističu.

"Đoković je u neverovatnom usponu od kako je podigao nivo igre 2011. godine. Igrao je u devet od 12 Gren slem turnira i osvojio pet. Zaradio je 38 miliona dolara od 2011. godine. Napravio je unosne poslove sa "Pežoom" i "Seikom". Zaradio je milion dolara samo na revijalnim mečevima. Donirao je svih 750.000 dolara, kao nagradu za turnir u Rimu, za pomoć poplavljenima u Srbiji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track