Najnovije vesti

KOMŠIJE ZVALE KOMUNALCE: Federer i Mirka iz dvorišta moraju da uklone dečiju kućicu i tobogan
Foto: Reuters

Zaklanjaju im pogled

KOMŠIJE ZVALE KOMUNALCE: Federer i Mirka iz dvorišta moraju da uklone dečiju kućicu i tobogan

Tenis
Švajcarski teniser Rodžer Federer i njegova supruga Mirka moraće da uklone dečiju kućicu i tobogan koje su instalirali u dvorištu vikendice, pošto su se njihove komšije žalile su se komunalnim vlastima

ŽENEVA - Švajcarski teniser Rodžer Federer i njegova supruga Mirka moraće da uklone dečiju kućicu i tobogan koje su instalirali u dvorištu vikendice u Lencerhajde-Valbeli, u istočnom švajcarskom kantonu Graubinden.

Naime, komšije najboljeg tenisera svih vremena žalile su se komunalnim vlastima da im dečiji rekviziti zaklanjaju vidik na okolne planine.

Advokat koji zastupa Federerove susede izjavio je  da njegovi klijenti nemaju ništa protiv kućice, visoke tri metra i tobogana, ali traže da se oni pomere iz zone zabrane gradnje.

Komšije se takođe protive i dva metra visokoj žičanoj ogradi, kojom je ograđeno imanje slavnog tenisera, kao i sadnji drveća visokog rasta u delu dvorišta gde je gradnja zabranjena.

Federer je plac od 8.000 kvadratnih metara kupio 2008. godine. On je odmah srušio staru kuću, a na njenom mestu je sagradio dve vile.

Federer i Mirka imaju četvoro dece, pošto su 2009. i 2014. godine dobili blizance. Prvo su dobili dve ćerke, Milu Rose i Šarlin Rivu, dok su u maju ove godine dobili i dva sina, Lea i Lenara.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...