HOĆE NA US OPEN: Nadal povredu leči hormonom rasta
Foto: REUTERS

Igra mu se tenis

HOĆE NA US OPEN: Nadal povredu leči hormonom rasta

Tenis -
Ovo nije prvi put da Španac u procesu oporavka od povreda koristi i hormon koji mora biti odobren od strane ATP

Španski mediji tvrde da drugi teniser sveta Rafael Nadal čini sve ne bili posle odustajanja sa turnira u Tornotu i Sinsinatiju i gubitka 2000 ATP bodova bio spreman da na US openu brani titulu, te lečenje povrede uključuje i hormon rasta.

Nadal je ovu terapiju primenjivao i na kolenima, čime se objašnjava njegov čudesni oporavak posle teških povreda u prošlosti.

Hormon rasta je sportistima dozvoljen kao terapija u slučaju povrede, ali nadležni organ, u ovom slučaju ATP, mora da odobri tačno određenu terapiju da bi sportista mogao da je koristi.

Ovaj slučaj je zanimljiv zbog toga što je svojevremeno Vejn Odesnik, američki teniser koji je trenutno 165. na ATP listi, a najbolji plasman u karijeri mu je bio 77. mesto, 2010. godine kažnjen samo zato što su u njegovoj torbi pronađene ampule sa hormonom rasta.

Amerikanac je testiran, bio je negativan, a branio se pričom da mu je potreban da bi zalečio povredu. Odesnik je zaista vukao hroničnu povredu na početku te sezone, ali nije najavio tretman ATP-u, i zbog toga je suspendovan na dve godine, što je kasnije preinačeno na godinu dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track