Janko razbio Nalbandijana
Foto: KURIR

Tako treba

Janko razbio Nalbandijana

Tenis -
Iako je njegov rivaal važio za favorita pogotovo zbog toga što je pre samo sedam dana trijumfovao u Indijan Velsu, drugi reket Srbije i deveti nosilac na turniru u Majamijunije se unapred predao.

MAJAMI - Došao je i taj dan. Posle dva poraza Janko Tipsarević nadigrao je u drugom kolu mastersa u Majamiju Argentinca Davida Nalbandijana pobedivši s 2:0(7:5, 6:3). Iako je njegov rivaal važio za favorita pogotovo zbog toga što je pre samo sedam dana trijumfovao u Indijan Velsu, drugi reket Srbije i deveti nosilac na turniru u Majamijunije se unapred predao. I više od toga jer je os samog početka meča je krenuo silovito i na krilima iste sile stigao do pobede.

Prvi set: Janko poentira u finišu

Prema početku meča može se videti da je Janko rešio skupo da proda kožu ili čak uradi inešto više od toga, protiv favorrizovanog Davida Nalbandijana. Lako je dobio prvi servis gem, a onda je iskoristio loš drugi servis rivala i stigao do dve brejk šanse, ali iskusni Nalbandijan nije dozvolio brejk već na početku meča.
Ipak Argentinac je i u drugom servis gemu imao problema sa drugim servisom, Tipsarević je ponovo stigao do brejk šanse, treća mu je bila srećna pa je poveo 3:1.
Na žalost brejk nije uticao na Janka kako bi zaigrao bolje već je odmah popustio i dopustivši Nalbandijanu da mu lako oduzme servis - 3:2
Već u sledećem gemu Tipsarević je opet u brejk šansi, ali mu je to pošlo za rukom u ključnom trenutku spasao je još jedan servis i izjednačio na 3:3.
U nastavku oba tenisera su bila sigurna na svojim servisima te su u mrtvoj trci stigli do 5:5
Međutim na svu sreću finiširajući set Janko je dočekao Nalbandijanov pad u igri, stigao do brejk šanse i odmah je iskoristio. Sgurnim servisom osvojio je gem za 7:5 i vođstvo od 1:0 u setovima.
Drugi set- Nalbandijan krenuo na sve ili ništa, ostalo ništa
Nalbandijan je krenuo na sve ili nista...odmah iskoristio brek šansu, uz žestok servis dolazi na 2:0 prednosti. Međutim time se borba na terenu još više rasplamsala. Tipsarević se nije predao naprotiv uzvratio je svom snagom stigao do prvog gema, a onda napao servis rivala, i takođe iz prve brejk šanse uzvratio za 3:3
Izjednačenje je još više podiglo samopouzdanje srpskom teniseru koji lako osvaja četvrti gem. Nalbandijan je na kolenima, a Janko nastavlja u istom tempu i sjajnom igrom osvaja još jedan brejk i stiže do 5:3. Servirajući za meč Janko je bio siguran. Pobeda 2:0( 7:5, 6:3).
Naredni protivnik Tipsarevića je Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, koji je pobedio Hrvata Antonija Veića sa 6:4, 7:5.Srbin i Ukrajinac do sada se nisu sastajali na ATP turnirima.
Masters u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 3,97 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track