ĐOKOVIĆ: Morao sam da budem oprezan, Tim je jedan od najtalentovanijih tenisera

Sve ide po planu

ĐOKOVIĆ: Morao sam da budem oprezan, Tim je jedan od najtalentovanijih tenisera

Tenis -
Morao sam da budem oprezan jer je protivnik servirao skoro 215 kilometara na sat u prvom gemu. On je sigurno jedan od najtalentovanijih tenisera na ATP turu, izjavio je Novak Đoković

ŠANGAJ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je morao oprezno da uđe u meč sa Austrijancem Dominikom Timom jer se radi o veoma talentovanom igraču.Đoković je savladao Dominika Tima sa 6:3, 6:4 i jubilarnom 50. pobedom u sezoni uspešno započeo odbranu titule na Mastersu u Šangaju.

"Morao sam da budem oprezan jer je protivnik servirao skoro 215 kilometara na sat u prvom gemu. On je sigurno jedan od najtalentovanijih tenisera na ATP turu - snažan je, igrao je dobro i imao nekoliko neverovatnih udaraca", rekao je Đoković.

Srpski teniser će u narednoj rundi igrati protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina koji je bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona rezultatom 6:4, 6:2. S druge strane, mladi Austrijanac nije bio previše razočaran posle poraza od "broja jedan"."Izgubio sam 6:3, 6:4 i apsolutno sam zadovoljan mojim izdanjem od početka do kraja. Naravno, imao sam previše neiznuđenih grešaka. Ali to se dešava kada igrate agresivno. Ali odigrao sam i nekoliko odličnih poena. Moj servis nije bio dobar, nije bio konstantan. Trebaće mi dosta vremena da dođem do nivoa na kojem mogu da namučim igrača kao što je Novak Đoković", ocenio je Tim."Ovaj duel je bio mega iskustvo za mene. Bio sam nervozan na startu, ali sam bio bliži nego protiv Rafaela Nadala u Parizu, tako da sam na pravom putu“, dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track