NEOČEKIVANO TEŽAK TRIJUMF NOVAKA: Uporni Kukuškin naterao Đokovića da igra tri seta
Foto: Reuters

Kazahstanac pružio jak otpor

NEOČEKIVANO TEŽAK TRIJUMF NOVAKA: Uporni Kukuškin naterao Đokovića da igra tri seta

Tenis -
Najbolji teniser sveta igraće u četvrtfinalu protiv Španca Davida Ferera

ŠANGAJ - Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju.Đoković je danas posle velike borbe pobedio 85. tenisera sveta Kazahstanca Mihaila Kukuškina 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:4. Meč je trajao dva sata i šest minuta.Naš teniser igraće u četvrtfinalu protiv Španca Davida Ferera, koji je u osmini finala bio bolji od Endija Mareja 2:6, 6:1, 6:2.Srbin i Španac odigrali su 17 mečeva u karijeri, a Srbin vodi 12:5 u pobedama. Đoković brani titulu na Mastersu u Šangaju.Novaka je sa tribina bodrio i bivši igrač Milana i Čelsija, Andrej Ševčenko.

Foto: AP
Foto: AP

TOK MEČAIII setĐoković je na startu trećeg seta imao nekoliko prilika za brejk, ali je Kukuškin ipak poveo s 1:0. Novak je izjednačio na 1:1. Oba tenisera su osvojila po jedan gem na svoje servise. Naš teniser je u petom gemu napravio brejk za vođstvo od 3:2. Srbin je potom potvrdio brejk. Đoković je pri vođstvu od 4:2 imao nekoliko prilika za novi brejk, ali je Kukuškin smanjio na 4:3. Đoković je poveo 5:3, a Kukuškin je smanjio na 5:4. Đoković je potom na svoj servis stigao do teške, ali zaslužene pobede.III setKukuškin je na svoj servis došao do vođstva u drugom setu, a onda je napravio brejk. Kazahstanac je potvrdio brejk i poveo 3:0, a Đoković je potom konačno uspeo da osvoji gem u drugom setu. Kukuškin je poveo 4:1. Kazahstanac je u osmom gemu na servis Đokovića imao set loptu, ali je Srbin nekako uspeo da se izvuče i da smanji vođstvo Kukuškina na 5:3. Kazahstanac je servirao za izjednačenje, ali je Novak napravio brejk i vratio se u drugi set, 4:5. Srpski teniser je servirao za izjednačenje, ali je Kukuškin napravio novi brejk za 1:1 u setovima.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

II set

Oba tenisera su osvojila prve gemove na svoje servise. Kukuškin je u trećem gemu imao priliku za brejk, ali je Đoković odličnim servisima uspeo da se spase. Kazahstanac je potom izjednačio na 2:2, a Novak je potom bio siguran za 3:2. I u naredna dva gema teniseri su bili sigurni na svoje servise. Međutim, Đoković je u osmom gemu napravio brejk za 5:3. Đoković je potom na svoj servis došao do 6:3 u 1:0 u setovima

Foto: Reuters
Foto: Reuters

I set

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track