ČUDESNI PREOKRET SRPKINJE: Aleksandra Krunić u četvrtfinalu turnira u Kini
Foto: Reuters

Naša teniserka spasla 6 meče lopti

ČUDESNI PREOKRET SRPKINJE: Aleksandra Krunić u četvrtfinalu turnira u Kini

Tenis -
Protivnica Aleksandri Krunić u meču za ulazak u polufinale biće prvi favorit turnira, Rumunka Simona Halep, koja je pobedila Nataliju Vihljancevu iz Rusije sa 6:2, 6:2

ŠENŽEN - Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u kineskom Šenženu pošto je savladala Slovakinju Anu Šmidlovu sa 3:6, 7:6 (7-1), 6:1.

Protivnica Aleksandri Krunić u meču za ulazak u polufinale biće prvi favorit turnira, Rumunka Simona Halep, koja je pobedila Nataliju Vihljancevu iz Rusije sa 6:2, 6:2.Krunićeva je bila na ivici poraza, ali je uspela da napravi veliki preokret i da dođe do pobede. Krunićeva je gubila 5:2 u drugom setu, a ukupno je spasla šest meč lopti, da bi na kraju slavila posle dva sata i 19 minuta igre.Slovakinja je lako dobila prvi set 6:3. Šmidlova je u drugom setu povela 5:2, ali je naša teniserka došla do 4:5. Slovakinja je tada imala tri vezane meč lopte, ali je Krunićeva uspela da se izvuče iz teške situacije. Šmidlova je povela 6:5, a onda je ponovo imala tri vezane meč lopte i to na svoj servis. Međutim, usledila je bolja igra naše teniserka koja je prvo izjednačila na 6:6, a onda je dobila drugi set u taj-brejku. Krunićeva je potom lako dobila treći set za još jednu veliku pobedu.Nagradni fond u Šenženu iznosi 500.000 dolara, od kojih će 111.163 pripasti pobednici, plus bonus od 280 WTA bodova.

Plasmanom u četvrtfinale srpska teniserka je već inkasirala 8.934 dolara, a osvojila je i 60 WTA poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track