KRAH NA STARTU: Posle Ane i Bojane i Jelena Janković ispala u prvom kolu
Foto: Fonet

Australijan open

KRAH NA STARTU: Posle Ane i Bojane i Jelena Janković ispala u prvom kolu

Tenis -
Ona je kao 15. nosilac izgubila od Timee Bačinski, 41. igračice sveta, sa 6:1, 6:4

MELBURN - Posle Ane Ivanović i Bojane Jovanovski, sa Australijan opena je već u prvom kolu eliminisana i Jelena Janković, koja je kao 15. nosilac izgubila od Timee Bačinski, 41. igračice sveta, sa 6:1, 6:4.

Jeleni skoro ništa nije polazilo za rukom na startu ovog meča. Izgubila je prva četiri gema, a da je pritom njena suparnica propustila još tri brejk lopte, a čak i kada bi osvojila servis-gem Švajcarkinje - usledio je istovetan odgovor, pa je čitava priča u prvoj deonici okončana za tačno pola sata. Petnaesta sa svetske rang liste tada je podigla nivo svoje igre. Problem je bio - što ga, na drugoj strani mreže, Timea uopšte nije spuštala. Naprotiv.

Daleko neizvesnija borba viđena je u drugom setu, u kome je, međutim, Bačinski bila ta koja je jedina stizala do brejk šansi. Dve nije iskoristila u prvom gemu. Jednu nije u trećem. A pri rezultatu 4:4, kada je Jankovićeva servirala, rat nerava pripao je švajcarskoj teniserki.

Tri puta je Jelena spasavala brejk loptu tada, ali je prokockala potom i izgrađenu prednost, pa je Srpkinja izgubila svoj servis-gem, što se u narednom, ispostavilo se poslednjem, nije desilo Timei. Ona će u drugom kolu igrati protiv bolje iz meča u kome se sastaju Japanka Kimiko Date-Krum i Ana Tatišvili, Gruzijka koja je uspešno prebrodila kvalifikacije.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track