NOVA NADA SRPSKOG TENISA OLGA DANILOVIĆ: Tata Predrag me uči da je svaki trening važan

Buduća zvezda WTA tura

NOVA NADA SRPSKOG TENISA OLGA DANILOVIĆ: Tata Predrag me uči da je svaki trening važan

Tenis -
Danilovićeva ima sportski gen, s obzirom na to da joj je otac legendarni košarkaš Predrag Danilović, trenutno predsednik Partizana

BEOGRAD - Nova nada srpskog tenisa Olga Danilović, šampionka u konkurenciji do 14 godina i druga u Evropi u svom uzrastu, poručila je danas da je najvažnije da ostane zdrava kako bi mogla da napreduje i osvaja trofeje.

Devojčica koju krasi nesvakidašnja sportska inteligencija i potpuna predanost tenisu ističe da je njena velika prednost što je levoruka, a kao svoj trenutno najveći adut ističe servis.

"Treneri mi kazu da mi je servis jača strana i to što protivnice nisu navikle da igraju protiv levorukih igrača. Ali, sigurno je da sve može i mora da bude bolje, brže i jače", izjavila je Danilovićeva u razgovoru za internet sajt Teniskog saveza Srbije (TSS).

Danilovićeva ima sportski gen, s obzirom na to da joj je otac legendarni košarkaš Predrag Danilović, trenutno predsednik Partizana.

"Tata se ne meša mnogo u moj tenis, on me uči još otkad sam bila mala da na svakom treningu dajem svoj maksimum i da je svaki trening važan jer se tako napreduje", rekla je ona.

Na pitanje ko su joj uzori, Danilovićeva kaže:

"Poseban uzor nemam. Kažu mi da podsećam na Moniku Seleš, a ponekad i na Gorana Ivaniševića. Kao i svi, volim kako igra Nole i kako izdržava pritisak, a i drago mi je i što Ana sada baš dobro igra. Na mečevima ne imitiram nikoga, samo na kraju treninga!! To svi volimo da radimo", istakla je 14-godišnja teniserka, prema prognozama brojnih stručnjaka buduća zvezda WTA tura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja