Obradović: Nole uvek igra za Srbiju
Foto: REUTERS

Obradović: Nole uvek igra za Srbiju

Tenis -
Stalno ponavljam da imam problem da ga odgovorim da ne igra, a ne da ga ubeđujem da igra za svoju zemlju, uostalom braniće boje srpske zastave u Londonu, rekao je selektor teniske reprezentacije Srbije

PRAG - Selektor tensike reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da nije tačna informacija da najbolji igrač sveta Novak Đoković ove godine neće igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu.

Novosti su juče prenele Obradovićevu izjavu u kojoj kaže da Đoković, bez obzira da li Srbija obezbedi plasman u polufinale ili ne, neće igrati kako bi se pripremio za Olimpijske igre u Londonu i zadržao prvo mesto na ATP listi.

"Sve odluke o Novakovom učešću donosićemo pravovremeno i zajedno. Stalno ponavljam da imam problem da ga odgovorim da ne igra, a ne da ga ubeđujem da igra za svoju zemlju. On je uvek voljan da igra za Srbiju, uostalom braniće boje srpske zastave u Londonu. Do tada, ekipa će dati sve od sebe da se plasira u sledeću rundu takmičenja, a mi kao ekipa imamo potencijal za tako nešto", rekao je Obradović Tanjugu.

Obradović je dodao da se Đoković suočava sa veoma teškom i izazovnom godinom.

"On brani poziciju broj jedan na ATP listi, igra dodatno na Olimpijskim igrama i još plus Dejvis kup. To je nemoguće fizički izdržati. Zato svi zajedno učestvujemo u donošenju najracionalnijih odluka. Mislim da smo za sada sve odluke donosili ispravno, a o budućim imamo vremena da razmišljamo i ništa sada ne bih prejudicirao", zaključio je Obradović.

Dejvis kup seleckija Srbije igra u četvrtfinalu protiv Češke, a trenutni rezultat je 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track