Obradović: Možemo da preokrenemo meč

Obradović: Možemo da preokrenemo meč

Tenis -
"Naša prednost je u tome što naši igrači nisu proveli toliko vremena na terenu. Taj faktor će biti uključen u sutrašnje mečeve", rekao je Obradović

PRAG - Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je u Pragu da veruje da njegovi igrači mogu da preokrenu rezultat i da pobede Češku u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

Srpski dubl, Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac, izgubio jeod Tomaša Berdiha i Radeka Stepaneka sa 0:3 (4:6, 2:6, 6:7), pa je Češka je posle drugog dana povela sa 2:1.

"Čestitam na borbenosti mojim igračima. Nenad i Ika su zaista dali sve od sebe. Siguirno je da su zaslužili da dobiju treći set, međuti, to se nije dogodilo. Česi su imali neverovatnu količinu sportske sreće", rekao je Obradović. On je dodao da bez obzira na poraz u ekipi ne pada energija. "To nam se već događalo i protiv Francuza u finalu Dejvis kupa, kao i protiv Čeha u Beogradu, pa smo pobedivali", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, u nedelju se očekuje "sudar divova", u kojem Janko Tipsarević i Tomaš Berdih treba da pokažu ko je bolji. "Naša prednost je u tome što naši igrači nisu proveli toliko vremena na terenu. Taj faktor će biti uključen u sutrašnje mečeve", rekao je Obradović.

Teniser Srbije Ilija Bozoljac smatra da su Česi bili favoriti i da im je bilo lakše jer su juče obojica igrali. "Oni su bili favoriti i bilo je im lakše, jer su obojica bila juče na terenu. Mislim da su odigrali bolje važne poene. Mi smo imali dosta šansi koje nismo iskoristili i to nam se obilo o glavu", rekao je Bozoljac.

On je objasnio da su se igrači Srbije solidarisali sa Tipsarevićem zbog ružnog gesta Štepaneka. "Ono što je uradio Janku nije bilo korektno, ni sportski. Igrači ga jednostavno ne primećuju. On ne postoji za nas", rekao je Bozoljac. Teniser Srbije dodao je da će sutrašnji dan biti interesantan. "Svi verujemo u Janka. Viktor Troicki baš ne igra najbolje, ali odlučujući meč je nešto posebno. Verujem da možemo da preokrenemo meč", rekao je Bozoljac.

Jedan od najboljih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić istakao je da su Česi odigrali veoma dobro i da su zasluženo pobedili. "Još verujem u našu pobedu. Mislim da će Janko doneti poen, a onda u odlučujućem meču sve je moguće. Viktor je bio u tim situacijama. Igrao je odlučujući meč za titulu. Može da se dogodi da iskoristimo to što je Štepanek morao da igra sva tri dana. Teniseri Srbije i Češke nastavljaju takmičenje sutra u 13.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track