(VIDEO) MONIKA SELEŠ PRIZNALA: Nakon napada nožem 1993. prejedala sam se kolačima i čipsom
Foto: Reuters

Posledice

(VIDEO) MONIKA SELEŠ PRIZNALA: Nakon napada nožem 1993. prejedala sam se kolačima i čipsom

Tenis -
Bilo me je sramota zbog toga. Ipak, i dalje patim od poremećaja, rekla je nekadašnja teniserka

Teniserka Monika Seleš (41) priznala je da je nakon incidenta koji se desio 30. aprila 1993. godine tokom meča sa Katarinom Malejevom, kada je umno poremećeni navijač Štefi Graf, ubo je u leđa nožem u Hamburgu i ostao nekažnjen, patila od poremećaja u ishrani i da se prejedala kolačima i čipsom.

Takođe je bila pod konstantnim pritiskom da bude prva, a i njen tata se borio protiv raka.

"Bilo me je sramota zbog toga. Ipak, i dalje patim od poremećaja, ali je sve u tome kako naučiš sa tim da se nosiš", rekla je slavna teniserka.

Podsećamo šta se zaista desilo te 1993. godine na turniru u Nemačkoj.

U meču između Monike Seleš i Magdalene Malejeve, u Hamburgu 38-godišlji gledalac, Gunter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, nožem je gađao Moniku Seleš u kičmu, između lopatica. Ubrzo je odvedena u bolnicu. Fizički, Monika se oporavila za nekoliko nedelja, ali napad je ostavio veće, psihološke ožiljke.

Profesionalnom tenisu se nije vratila sledeće dve godine. Napadač nije dobio zatvorsku kaznu zbog psihičkog stanja, ali je dobio uslovnu dvogodišnju kaznu sa obaveznim psihološkim lečenjem. Zbog ovog incidenta su pojačane mere sigurnosti na teniskim turnirima.Posle incidenta, Grafova je ponovo zavladala ženskim tenisom, zbog odsustva Selešove na turnirima…

http://www.youtube.com/watch?v=R2ixHAm5tD4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track