ALEKSANDRA I IVANA REĐAJU POBEDE: Teniserke Srbije nadigrale i Mađarsku
Foto: TSS

Naše igračice obezbedile baraž

ALEKSANDRA I IVANA REĐAJU POBEDE: Teniserke Srbije nadigrale i Mađarsku

Tenis -
Prednost reprezentaciji Srbije donela je je Ivana Jorović ubedljivo savladavši Dalmu Galfi sa 6:1, 6:0, a poen za trijumf osvojila je Aleksandra Krunić pobedom nad Timeom Baboš - 7:6 (8:6), 0:6, 7:6 (7:5)
1 / 3 Foto: TSS

BUDIMPEŠTA - Ženska teniska reprezentacija Srbije plasirala se u baraž Prve grupe Evro-afričke zone, pošto je u Budimpešti pobedila Mađarske sa 2:1 i ostvarila drugi trijumf na turniru. Prvi poen Srbiji donela je 305. teniserka sveta Ivana Jorović, koja je ranije danas pobedila domaću teniserku, 617. na WTA listi Dalmu Galfi sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2). Drugi poen osvojila je 77. igračica sveta Aleksandra Krunić, koja je pobedila 93. na svetu Timeu Baboš sa 2:1 (7:6, 0:6, 7:6). Mađarice su jedini poen ostvarile u dublu.U Grupi A Srbija je juče pobedila Austriju sa 3:0 i sa dve pobede plasirala se u baraž, u kome će u subotu 7. februara igrati sa pobednikom Grupe D u kojoj se takmiče Hrvatska, Belgija, Izrael i Letonija. Pobednik baraža plasiraće se u plej-of za popunu Svetske grupe Dva, koji je na programu 18. i 19. aprila.Aleksandra Krunić je rekla da su joj nije bilo mnogo važno kako igra, već da samo osvoji poen, donese pobedu svom timu protiv Mađarske i obezbedi plasman u baraž Prve grupe Evro-afričke zone Fed kupa."Očekivala sam težak meč, odrasla sam sa Tim, znam da je veliki borac, naročito kada igra za Mađarsku. Izgubila sam energiju u drugom setu, sigurno zbog pritiska, teško sam disala, bilo mi je muka i svega preko glave u nekom trenutku, ali srećna sam što sam to prihvatila. Išla sam kroz meč sa time na ramenima i uspela da donesem bod", rekla je Krunić. "Meni igra nije bitna u Fed kupu, nisam ovde došla da gradim svoju igru za sledeće turnire, nego da kako god znam i umem izborim poen", dodala je 77. teniserka sveta. Ona je pohvalila Ivanu Jorović, koja je ostvarila dve pobede. "Bravo za Ivanu, ona je debitant u Fed kupu a lagano je dobila oba meča. Mislila sam da će biti teže, mnogo mi je olakšala oba dana time što sam počinjala sa 1:0", rekla je Krunić. Teniserka Ivana Jorović rekla je da je ponosna na svoju igru.

"Ušla sam dobro u meč, bila sam opuštenija nego juče (protiv Austrije), dala sam sve od sebe i rezultat je to pokazao. Ovo je moja druga pobeda za Srbiju, veoma sam ponosna jer znam da svaki put dajem maksimum. Poseban je osećaj kada igrate za Srbiju", rekla je Jorović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track