(VIDEO, FOTO) PUKLA LJUBAV: Srbin napustio Serenu Vilijams zbog Viktorije Azarenke
Foto: Tviter

Prešao kod druge

(VIDEO, FOTO) PUKLA LJUBAV: Srbin napustio Serenu Vilijams zbog Viktorije Azarenke

Tenis -
Momak iz Aranđelovca proveo je osam godina putujući sa najboljom teniserkom sveta po 330 dana godišnje

Saša Bajin je osam godina bio najbliži saradnik prve teniserke sveta Serene Vilijams. Zvanično bio je sparing trener, a nezvanično mnogo toga - prijatelj, psihijatar, šofer, kuvar, pratilac na prijemima... Pravio joj je palačinke, uštipke, provodili su se zajedno, ali za sebe skoro da nije imao vremena. Godišnje su zajedno provodili 330 dana.

Međutim, njihova saradnja je završena tokom Australijan opena u januaru. Bajin je povredio leđa i morao je da napusti tim kako bi se oporavio. Posle toga nisu nastavili saradnju pa je momak iz Aranđelovca prešao u ekipu Viktorije Azarenke.

"Liniju između prijateljstva i posla odavno smo prešli. Sve je počelo jako davno tako što me je Jovan Savić zvao i molio da treniram sa Serenom dok je ona u Minhenu. Bio sam pijan, bio sam u provodu i odbio sam. Posle sat vremena Jovan me je opet zvao i rekao da nikog ne može da nađe. Nekako sam pristao da odem. Dobro je ispalo, sudbinski", rekao je svojevremeno Bajin o početku saradnje sa najboljom teniserkom sveta.

Tokom osmogodišnje saradnje sa Sašom Serena je osvojila 11 grend slem titula, ukupno 36 titula u singl konkurenciji, uključujući i olimpijsko zlato.

Zanimljivo je da je prelazak Bajina u tabor Azarenke u stvari deo velikih promena u svetu ženskog tenisa. Dosadašnji Azarenkin trener Sem Sumik prešao je u tabor Eženi Bušar, njen prethodni trener Nik Savijano novi je trener Sloun Stivens, Tomas Hogšted koji je do sada radio sa Sloun sada radi sa Simonom Halep, dok je njen bivši trener Vim Fisete sada u taboru Azarenke, zajedno sa Bajinom.

http://www.youtube.com/watch?v=muqWfZ0mwkg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track