BOGDAN OBRADOVIĆ U KURIRU: Uskrs mi daje veliku snagu
Foto: Marina Lopičić

Selektor tenisera u našem listu

BOGDAN OBRADOVIĆ U KURIRU: Uskrs mi daje veliku snagu

Tenis -
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, uživa sa članovima porodice u svim verskim običajima koje donosi najveći hrišćanski praznik

Najveći hrišćanski praznik biće kako dolikuje obeležen i u domu porodice Bogdana Obradovića, selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije.Vođa naših najboljih tenisera ne krije da uživa u uskršnjim običajima, zajedno sa suprugom Majom, ćerkom Lucijom i sinom Aljošom.- Svi smo zajedno, u krugu porodice se definitivno najlepše osećam za Uskrs. To je praznik koji nam mnogo znači, izuzetno poštujem tradiciju jer je to deo naše istorije koju nikako ne treba zaboraviti. Osećam neku snagu tog dana. Naravno, neizbežno je tucanje jajima, a pobednici su najčešće Lucija i Aljoša - istakao je Obradović prilikom posete Kuriru.Selektor naših tenisera smatra da su vera i tradicija bitne za čoveka i da treba poštovati različita gledišta po tom pitanju.- Poštujem sve religije i ne gledam ljude po tome koje su vere. Svako slavi na svoj način, mislim da je najvažnije šta osećaš iznutra. Ne mogu da kažem da idem redovno u crkvu, jednostavno odem kad osetim tu potrebu. To je individualna stvar svakog čoveka. Potičem iz porodice u kojoj je bilo dosta komunista, ali isto tako je moj deda slavio kad je malo ko to radio jer je to bio deo naše tradicije - zaključio je Obradović.

Trening na AdiDECA KOJU TRENIRAM DONOSE MI RADOSTSelektor Dejvis kup reprezentacije Uskrs će provesti i sa decom koju trenira svaki dan na terenima na Adi.- To je poseban osećaj. Trening, a onda tucanje jajima. Dugo radim s tom decom i osećamo se kao jedna velika familija i to je nešto što me takođe čini srećnim - kaže Obradović.

Manastir Žiča DUHOVNI MIRBogdan Obradović je tokom priprema za meč s Hrvatskom u Kraljevu zajedno sa našim najboljim teniserima više puta posetio manastir Žiču.- Svaki slobodan trenutak smo iskoristili da odemo do manastira, gde smo skupljali energiju i pronalazili duhovni mir. Toliko nam je bilo lepo da smo posle jednog treninga iz čista mira odlučili da ponovo obiđemo Žiču. Imali smo priliku mnogo da naučimo od monahinja koje žive tamo - rekao je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track