KLADIONICE NE VERUJU U NADALA: Đoković prvi put posle deset godina glavni favorit na Rolan Garosu

Novak ima najveće šanse za trofej u Parizu

KLADIONICE NE VERUJU U NADALA: Đoković prvi put posle deset godina glavni favorit na Rolan Garosu

Tenis -
Đoković nikada nije osvojio Rolan Garos, a dva puta je poražen u finalu, 2012. i 2014. godine

Prvi put posle deset godina španski teniser Rafael Nadal neće biti glavni favorit za ostajanje titule na Rolan Garosu. Kladionice su kao prvog favorita za ostajanje Gren slema na šljaci istakle prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Đoković je apsolutno dominantan od početka sezone, osvojio je prvi gren slem u sezoni Australijan open, zatim i dva Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju.

Rafael Nadal prolazi kroz turbulentan period u karijeri, još uvek pokušava da pronađe pravu formu posle povrede.

"Kralj šljake" je devet puta osvojio gren slem u Parizu, a nedavno je u Argentini osvojio 46. trofej na ovoj podlozi.Đoković nikada nije osvojio Rolan Garos, a dva puta je poražen u finalu, 2012. i 2014. godine. Ove sezone još uvek nije odigrao zvaničan meč na šljaci.

Ned Bruker iz britanskog „Skaj Beta" obrazlaže stanje na kladionicama.

„Možda je iznenađenje za neke što Nadal nije očigledan favorit, međutim, Đoković je na nivou iznad svih na turu u ovom trenutku. Nadal nije ni blizu svog tehničkog maksimuma, a sumnja i dalje postoji u vezi sa njegovim fizičkim stanjem. Javno je priznao da ima problema sa samopuzdanjem, i zbog svega toga najveće šanse da prosperira na šljaci ove sezone ima srpski teniser", istakao je Bruker.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track