NOVAK PROTIV STARE MUŠTERIJE: Đoković u polufinalu sa Marejom, koga je pobedio sedam puta zaredom
Foto: AP

Borba za finale u petak

NOVAK PROTIV STARE MUŠTERIJE: Đoković u polufinalu sa Marejom, koga je pobedio sedam puta zaredom

Tenis -
Britanac u četvrtfinalu pobedio Ferera 7:6, 6:2, 5:7, 6:1

Novak Đoković, koji je deklasirao Rafaela Nadala, igraće u petak u polufinalu Rolan Garosa protiv Endija Mareja, koji je u četvrtfinalu pobedio Davida Ferera 7:6, 6:2, 5:7, 6:1.

Dakle, obojica su u polufinalu pobedili Špance, s tim što se Britanac više namučio. Marej je mogao da završi duel u tri seta, imao je brejk prednosti i meč loptu, doduše na servis protivnika, ali je uporni Ferer uspeo da napravi preokret i uvede ih u četvrti set. Međutim, onda mu nije bilo spasa.

Đoković i Marej sastajali su se 26 puta, a Srbin je dobio 18 mečeva. Od poraza u finalu Vimbldona 2013, Novak je sedam puta zaredom savladao Britanca.

Zanimljivo je da su njih dvojica odigrali samo dva meča na šljaci! Oba puta je bolji bio Đoković, ali to je bilo 2008. i 2011. godine. Na Rolan Garosu se nikada nisu sreli.

Marej je do sada dva puta igrao u polufinalu Rolan Garosa, ali nikada nije stigao do završne predstave. Đoković je dva puta igrao u finalu, 2012. i 2014, i oba puta je izgubio od Nadala.

Srbin je na putu do četvrtfinala ove godine redom rušio Finca Jarka Nieminena, Žila Milera iz Luksemburga, Australijanca Tanasija Kokinakisa i Francuza Rišara Gaskea, bez izgubljenog seta.

Britanac je eliminisao Argentinca Fakunda Arguelja, Portugalca Žoaoa Souzu, Australijanca Nika Kirjosa i Francuza Žeremija Šardija, a set koji mu je uzeo Ferer mu je treći izgubljeni na turniru, jer je sa 3:1 savladao i Souzu i Šardija.

U drugom polufinalu, takođe u petak, igraće Sten Vavrinka i Žo Vilfred Conga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track