SRPKINJA  U POLUFINALU ROLAN GAROSA: Ivanovićeva već razbila Safarovu
Foto: Reuters

Još dve pobede do trofeja

SRPKINJA U POLUFINALU ROLAN GAROSA: Ivanovićeva već razbila Safarovu

Tenis -
Nek se ponovi 2008. Ana eliminisala Čehinju pre sedam godina, kad je osvojila prestižni grend slem u Parizu

Srpska teniserka Ana Ivanović danas igra protiv Lucije Safarove za plasman u finale Rolan Garosa, što bi joj bio najveći uspeh od 2008. godine, kad je osvojila ovaj grend slem. Njima će ovo biti treći međusobni okršaj u Parizu, odnosno deveti ukupno, i dosadašnji skor na Rolan Garosu je 1:1, ukupno 5:3 za Čehinju. Ivanovićeva je upravo Safarovu eliminisala na putu do pehara 2008. godine.

- Maksimalno sam fokusirana na ovaj duel, iz kojeg želim da izađem kao pobednica. Šafaržova igra veoma snažno i zbog toga moram da budem agresivna pri svakom poenu. Obe smo u odličnoj formi, tako da će sigurno nijanse odlučivati ko će otići u finale - istakla je Ivanovićeva i nastavila:

- Raduje me što sam iz meča u meč podizala formu, nadam se da ću predstojeći meč odigrati najbolje do sada. Verujem u sebe, jer da nije tako, ne bih stigla do polufinala.Naša lepotica ističe da ima odličnu saradnju s novim trenerom Matsom Merkelom.

- Svakog dana pokušavamo da se prilagodimo jedno drugom i da učimo. U prošlosti smo već sarađivali i on zna šta ja volim, a šta ne. Zbog toga nam je bilo lakše kad smo obnovili saradnju - rekla je srpska teniserka.

Duel za uživanjeSAFAROVA: POŠTUJEM ANUSafarova nije krila zadovoljstvo što se prvi put u karijeri plasirala u polufinale Rolan Garosa.

- Ovde nikad nisam stigla ovako daleko. Tako nešto sam uradila jedino na Vimbldonu. Što se tiče Ane, dobro je poznajem, imali smo mnogo prilika da igramo i znam da me očekuje težak meč. Biće to duel za uživanje - istakla je Čehinja.

Neka čeka reprezentacijaŠVAJNI DO KRAJA UZ ANUBastijan Švajnštajger biće do kraja Rolan Garosa uz Anu Ivanović, što je ohrabrujuća vest imajući u vidu da srpska teniserka igra izvanredno dok je dečko bodri s tribina. Naime, Švajniju pripreme s reprezentacijom počinju u nedelju, s tim što je selektor Joakim Lev nekolicini igrača, među kojima je i Bastijan, dozvolio da u Keln dođu u ponedeljak. Nemačka 10. juna igra prijateljski meč s Amerikom, a tri dana kasnije kvalifikacioni s Gibraltarom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track