SELEKTOR OBRADOVIĆ: Svim snagama na Buenos Ajres, pa na titulu u Dejvis kupu
Foto: Beta

Samo da svi budu zdravi

SELEKTOR OBRADOVIĆ: Svim snagama na Buenos Ajres, pa na titulu u Dejvis kupu

Tenis -
Do duela sa Argentincima ostalo je mesec dana, a Obradović je na slatkim mukama jer ima šestoricu igrača u konkurenciji

Mesec dana je ostalo do meča četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa u kome će se u Buenos Ajresu sastati Argentina i Srbije.

Logično, igraće se na šljaci, u hali "Teknopolis", od 17. do 19. jula.

Poslednji put te dve selekcije rekete su ukrstile u beogradskoj Areni septembra 2012. kada je pobedu ostvarila gostujuća ekipa.

Konačno bi reprezentacija Srbije mogla da bude kompletna, što u prethodnim slučajevima to nije bilo. Viktor Troicki je bio suspendovan, Janko Tipsarević je dugo bio povređen i bolestan... Sada bi svi mogli da budu spremni.

U konkurenciji su još i prvi reket sveta Novak Đoković, specijalista za dubl Nenad Zimonjić, zatim Dušan Lajović i Filip Krajinović.

"Orlovi" su u prvoj ovosezonskoj rundi lako i ubedljivo savladali Hrvatsku u Kraljevu (5:0).

"Ideja jeste da naših svih šest top igrača budu spremni da igraju, na kraju, kada bude vreme odluke, doneću konačnu ko će biti u timu, koji igrači će se suprotstaviti Argentincima. Prvi put u istoriji u Dejvis kup reprezentaciji Srbije imamo čak šest igrača koji su spremni i na okupu, trojica su u TOP 100 na svetu. Imamo izuzetno jak i čvrst tim koji je vredan nove Dejvis kup titule. Moram da sačekam razvoj situacije na travnatom delu takmičenja i nakon toga ću odlučiti ko će igrati u Buenos Ajresu, ali u opciji su svih šest igrača", kaže selektor Bogdan Obradović.

Meč u Buenos Ajresu, na šljaci, doći će samo pet dana posle finala Vimbldona.

"Promena sa trave na šljaku, sa otvorenog u halu, kako za naše igrače tako i njihove, zahtevaće veliki fizički napor. Nema više specijalista za jednu podlogu, sada svi znaju da igraju na svim podlogama. Da smo domaćini bilo bi nam lakše jer sigurno ne bi izabrali ovo što su Argentinci, čime ne vidim da su učinili uslugu svojim igračima, jer će i oni posle trave, kao i mi, doći na šljaku, a odmah nakon šljake i Dejvis kupa ići na beton i američku seriju turnira. Tačno je da su Argentinci sjajni navijači, ali i naš Novak je tamo obožavan kao igrač i ako Novak bude bio sa nama, naš tim će biti visoko respektovan. U svakom slučaju imamo teško gostovanje, teškog protivnika, a svako četvrtfinale Dejvis kupa je otvoren i težak meč".

Selektor Argentine Daniel Orsanic je na mukama, kada se uzme u obzir da ne može računati u ovom meču na najboljeg tenisera gaučosa Huan Martina Del Porta koji ponovo mora na operaciju zgloba desne ruke. Ipak, naš rival nije za potcenjivanje, imaju jak tim koji čine Majer (22. na ATP listi), Švarcman (65), Delboa (79), Berloko (110)...

"Orsanica pamtim ga kao igrača, reč je o sjajnom sportisti i čoveku. Iako neće moći računati na Del Potra on ima izuzetno jak tim, decenijama Argentina ima jake igrače koji dominiraju svetskim tenisom. Isto tako i mi smo veliki i sjajan tim koji ove godine ima motiv da ide na titulu, imamo respekt prema protivniku, ali želimo, hoćemo i moramo da idemo na pobedu", zaključio je selektor Srbije Bogdan Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track