UOČI FINALA: Englezi udarili na Novaka Đokovića vređajući oca Srđana
Foto: Maja Mojsovski Rašević

Napad na porodicu

UOČI FINALA: Englezi udarili na Novaka Đokovića vređajući oca Srđana

Tenis -
Kada srpski komentatori prenose mečeve ovih dana, moraju da paze kako ne bi rekli nešto što bi razbesnelo Srđana, piše u kolumni Independenta

Engleski mediji nikako ne mogu da "svare" uspehe Novaka Đokovića. Da im ništa nije sveto pokazuje i kolumna u uglednom "Independentu", samo dan uoči velikog finala u kome srpski teniser u nedelju od 15 časova protiv Rodžera Federera juri treću titulu na Vimbldonu.

Ostrvski list je valjda iscrpeo svu količinu izmišljotina o Novaku, pa je ovog puta u centar pažnje stavio njegovog oca Srđana, kome je zameren slučaj od pre nekoliko godina kada je izazvao sukob sa novinarima.

"Otac koji vas podržava je nešto što bi svako voleo da ima. Ali, ponekad čak i najbolji od njih odu predaleko. Srđan Đoković je poznat ne samo kao ponosni otac branioca krune Novaka Đokovića, nego i kao ponosni Srbin, a njegov nacionalizam se najčešće pokazuje kroz prizmu sinovljevih vrhunskih teniskih umeća."

Kako bi poentirao, pisac ove kolumne prisetio se slučaja od pre nekoliko godina kada je Srđan Đoković imao sukob sa novinarom koji je prenosio meč Novaka i Rafaela Nadala.

"Kada srpski komentatori prenose mečeve ovih dana, moraju da paze kako ne bi rekli nešto što bi razbesnelo Srđana, koji je svojevremeno napustio udobnu fotelju i velikom brzinom došao do studija u Beogradu iz kojeg se prenosio meč, da bi zapretio novinarima zato što nedovoljno navijaju za njegovog sina u teškom meču protiv Rafaela Nadala. Čuo sam da su se svi pošteno preznojili", piše u kolumni "Independenta".

Indepentent o porodici Đoković
Indepentent o porodici Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track