DOBAR START U TORONTU: Jelena Janković pobedila Garsiju i ide na megdan Simoni Halep
Foto: Reuters

Džej Džej u formi

DOBAR START U TORONTU: Jelena Janković pobedila Garsiju i ide na megdan Simoni Halep

Tenis -
Srpska teniserka savladala Francuskinju 7:6, 6:2 posle 98 minuta borbe

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo "Rodžers kupa", koji se u ženskoj konkurenciji održava u Torontu, pošto je u na startu takmičenja savladala Francuskinju Karolinu Garsiju 7:6, 6:2.

Bio je to četvrti njihov duel i treća Jelenina pobeda. Meč je trajao 98 minuta.

U drugom kolu srpska teniserka će igrati protiv drugog nosioca, Rumunke Simone Halep.

Prvi set njihovog današnjeg meča bio je nespecifičan za ženski tenis, bez obzira što se "Rodžers kup" igra na tvrdoj podlozi - nije bilo nijedne brejk lopte! U taj-brejku je Džej Džej povela 2:0, Francuskinja preokrenula na 3:2, ali je onda Jankovićeva napravila odlučujuću seriju 4:0. Došla je do 6:3, a onda iskoristila drugu set loptu, pa je posle 53 minuta dobila taj deo igre rezultatom 7:4 u taj-brejku.

Drugi set bio je totalno drugačiji. Jelena je imala četiri brejk lopte, od kojih je iskoristila tri, dok je njena rivalka realizovala samo jednu od osam.

Na kraju, 23. igračica sa WTA liste zasluženo je savladala 15 mesta lošije rangiranu protivnicu.

Jeleni tek sada predstoji težak zadatak, jer joj je sledeća prepreka treća svetska teniserka, Simona Halep. Njih dve sastajale su se pet puta, a Srpkinja je pobedila samo u prvom meču igranom još 2010. Naredna četiri dobila je Rumunka, zaključno sa onim ove godine u Indijan Velsu. Zanimljivo je da su svih pet duela igrale u tri seta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja