(VIDEO) PER PAO NA STARTU SINSINATIJA: Đoković krenuo u osvajanje jedinog Mastersa koji mu nedostaje
Foto: Profimedia

Masters u Sinsinatiju

(VIDEO) PER PAO NA STARTU SINSINATIJA: Đoković krenuo u osvajanje jedinog Mastersa koji mu nedostaje

Tenis -
Srpskom teniseru je bilo potrebno tačno 100 minuta da eliminiše Francuza i plasira se u treću rundu, gde ga očekuje Belgijanac Gofan

Najbolji svetski teniser Novak Đoković počeo je pohod na titulu u Sinsinatiju, jedinom turniru iz Masters serije 1000 koji mu nedostaje, pobedom protiv Francuza Benoe Pera sa 2:0 (7:5, 6:2) u meču 2. kola.

Njihov prvi međusobni okršaj počeo je sa zakašnjenjem zbog kiše, koja je nakratko i prekinuta duel početkom prvog seta, a Đoković je srušio otpor 26. godišnjeg Francuza posle velike borbe i uz mnogo muke.

Prvi reket sveta, koji je na startu turnira bio slobodan, igrao je dosta stegnuto, nije ga ni služio ni servis, a Per, trenutno 42. na ATP listi, pokazao se kao "tvrd orah".

Đoković je morao da uloži mnogo truda dok nije poveo u setovima, u desetom gemu, koji je trajao čitavih 15 minuta, propustio je čak sedam set lopti, ali je ipak sačuvao koncentraciju, pa je brejkom završio prvi deo borbe.

U nastavku favorit je postepeno hvatao odgovarajući ritam, igrao je znatno sigurnije i agresivnije, a dalji otpor rivala srušio je brejkom za vođstvo od 4:2.

Do kraja susreta Đoković je, uz nekoliko atraktivnih poena, rutinski završio posao nakon sat i 40 minuta igre.

Srpski teniser u osmini finala igra protiv Belgijanca Davida Gofana koji je pobedio Španca Fernanda Verdaska sa 6:4, 7:6 (7:4). Đoković je u Sinsinatiju krenuo ka jedinoj tituli na turnirima iz masters serije koja nedostaje u njegovoj bogatoj riznici trofeja. Turnir u američkoj državi Ohajo igra se za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara, a titulu brani Švajcarac Rodžer Federer.

Đoković će u narednom trećem kolu igrati protiv Davida Gofana.

Od ukupno devet turnira iz serije 1000 Novak je najmanje jednom osvojio osam. Đoković je čak četiri puta bio u finalu Sinsinatija (2008, 2009, 2011, 2012), a prošle godine je poražen u trećem kolu od Tomija Robreda iz Španije.

Srbin u ovaj turnir ulazi porazom u finalu Rodžers kupa u Montrealu i nema sumnje da će mu Endi Marej, koji se okitio titulom u Kanadi, biti najveći rival. Naravno, uz Rodžera Federera koji se posle duže pauze vraća na teren.

TOK MEČA

2. SET

6:2 - Gotovo je. Đoković je stavio tačku na zanimljiv meč protiv Benoe Pera. Već je bilo vidljivo da se Per predao, a obojica tenisera su sa nekoliko egzibicija digli oko 6.000 gledalaca u Sinsinatiju na noge.

5:2 - Srpski teniser je potvrdio brejk na ekspresan način i stigao na korak od pobede u ovom meču.

4:2 - Novi brejk Đokovića. Per je pri rezultatu 15:15 napravio veliku grešku, što ga je potpuno dekoncentrisalo u nastavku igre. Francuz je još dva puta poslao lopticu u aut što je značilo da srpski teniser pravi novi brejk.

3:2 - Per je imao dve brejk šanse, Đoković se izvukao. Poslužio je bekhend srpskog tenisera.

2:2 - Vratio se Per u set. Odlično je odservirao i izgubio samo jedan poen. Francuz ima problem sa žuljem na nozi, pošto je krv od rane probila patiku.

2:1 - Sada Per momentalno vraća brejk. Stekao je dve vezane prilike i iskoristio prvu. Francuz je još jednom digao publiku na noge kada je, dok je sedeo na betonu, uspeo da vrati lopticu i osvoji poen.

2:0 - Fantastičan poen Pera, ali i brejk Đokovića već na startu seta. Srpski teniser je rivalu prepustio samo jedan poen.

1:0 - Đoković je prvi servirao i osvojio gem, uz samo jedan izgubljeni poen.

1. SET

7:5 - Brejk Đokovića i osvojeni set posle 64 minuta igre. Đoković je stigao do dve vezane brejk šanse, iskoristio prvu i poveo sa 1:0.

6:5 - Brzi gem za Đokovića, sušta suprotnost prethodnog.

5:5 - Neverovatan gem. Trajao je 15 minuta i 22 sekunde. Đoković nije iskoristio čak sedam brejk i set lopti, Per je na kraju iskoristo petu šansu za izjednačenje.

5:4 - Per je ponovo pripretio, ali sem dva poena nije mogao više da osvoji u ovom gemu.

4:4 - Đoković odmah vraća brejk zaostatka. Srpski teniser je stigao do dve vezane brejk lopte, a Per napravio duplu servis grešku.

3:4 - Prvi brejk u meču pravi Per. Francuz je stigao do dve vezane brejk lopte, a iskoristio već prvu posle greške Đokovića.

3:3 - Per osvaja i treći gem u meču. Đoković je još uvek rezervisan.

3:2 - Benoa Per je ponovo pritisnuo Novaka na servisu, osvojio dva poena, ali je srpski teniser ipak osvojio poslednja dva poena.

2:2 - Posle pauze od osam minuta zbog kiše nastavljen je meč. Đoković je imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi, pa je Per izjednačio.

2:1 - Đoković osvaja svoj servis, a kiša ponovo pravi probleme igračima i organizatorima.

1:1 - Per je dosta ofanzivan na početku meča. Ostvario je tri vinera i jedan uspešan izlazak na mrežu za izjednačenje.

1:0 - Đoković je prvi servirao i poveo u meču. Per je već na startu imao brejk šansu, ali je Novak uspeo da se izvuče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track