Novak: Nadal je bio bolji, idem na dedin grob
Foto: REUTERS

Monte Karlo

Novak: Nadal je bio bolji, idem na dedin grob

Tenis -
Za sada znam da moram da posetim grob mog dede, jer nisam bio na sahrani u subotu. Biću tamo, u Beogradu, a potom ću videti sa mojim timom i porodicom koja je najbolja opcija što se tiče daljeg učešća na turnirima, rekao je Đoković

MONTE KARLO - Najbolji svetski teniser Novak Đoković priznao je posle poraza u finalu mastersa u Monte Karlu od Rafaela Nadala da je Španac bio bolji, a da je on u meču za trofej ostao bez energije.

"Osećam se emotivno ispražnjenim i nisam imao mentalnu snagu koja je neophodna za duel protiv igrača kakav je Nadal. Ovim nikako ne želim da mu oduzmem bilo šta od pobede. Jednostavno je bio bolji i zasluženo je trijumfovao", izjavio je Đoković, nakon duela u kojem mu skoro ništa nije polazilo za rukom.

Bilo je primetno da je prvi teniser sveta još uzdrman zbog smrti dede, za kojeg je bio veoma vezan, i to se odrazilo na njegovu igru.

"Činjenica je da je emotivna energija ostala u meni. Cela ova nedelja bila je za mene mentalno teška, nikada do sada nisam bio u ovako emotivnoj situaciji. Zaista sam srećan što sam uopšte došao do finala pod ovim okolnostima", istakao je Đoković i dodao da još nije odlučio kakav će biti njegov raspored u nastavku sezone.

"Za sada znam da moram da posetim grob mog dede, jer nisam bio na sahrani u subotu. Biću tamo, u Beogradu, a potom ću videti sa mojim timom i porodicom koja je najbolja opcija što se tiče daljeg učešća na turnirima", poručio je Đoković.

Srbin je naglasio da ima samo pohvalne reči za Nadala, koji je osmi put zaredom trijumfovao u Monte Karlu.

"Način na koji on tretira ovaj sport je pravi primer šampiona. Svake godine sa vraća ovde, a izgleda kao da je prvi put na ovom terenu. Fantastično, impresivno", rekao je Đoković.

Španac je bio prezadovoljan, ne samo zbog odbrane titule, već i zbog prekida serije poraza u duelima protiv Đokovića.

"Moj nivo tenisa je bio visok na ovom omiljenom turniru. Pobeda nad Novakom veoma je važna za mene, ali sam srećan i zbog činjenice da nisam imao problema sa kolenom. Mogu da se krećem sto odsto, tako da i ukoliko osetim bol nebitno je, važan je osećaj da mogu da potrčim za svakom loptom", rekao je Nadal, koji je tri nedelje odmarao i imao medicinski tretman levog kolena pre dolaska u Monte Karlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track