US OPEN: Posle Ane ispala i Jelena, Bojana jedina prošla
Foto: AP

Borba za drugo kolo turnira u Njujorku

US OPEN: Posle Ane ispala i Jelena, Bojana jedina prošla

Tenis -
Kasnije danas od srpskih tenisera na teren će izaći Jelena Janković, Novak Đoković i Filip Krajinović

NJUJORK - Srpske teniserke Ana Ivanović i Bojana Jovanovski igraju prve od naših predstavnika na poslednjem gren slem turniru sezone, Ju-Es openu.

Njihovi mečevi počeli su u 17 časova.

Kasnije danas od srpskih tenisera na teren će izaći Jelena Janković, Novak Đoković i Filip Krajinović.

Janković - Dodin 6:2, 5:7, 3:6

Teniserka Srbije Jelena Janković nije uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je večeras izgubila od 128. teniserke sveta Francuskinje Osean Dodan sa 1:2 u setovima (6:2, 5:7, 3:6). Janković, 21. teniserka sveta je lako osvojila prvi set, oduzela je servis protivnici u trećem i petom gemu i za pola sata povela sa 1:0 u setovima. U drugom setu je bilo neizvesnije, Dodan je u dva navrata imala po dva gema prednosti (2:0 i 4:2) ali je Janković uspevala da izjednači. Obe su nakon toga osvajale gemove na svoje servise, ali je Francuskinja ipak uspela da napravi brejk u 12. gemu i izjednači na 1:1 u setovima. Janković je bolje počela treći set, povela je sa 2:0, ali je Dodan posle toga vezala pet gemova i veliku prednost sačuvala je do kraja, pa je posle prve set lopte i dva sata i pet minuta pobedila 21. nosioca na turniru. Dodan, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na poslednjem grend slem turniru u sezoni, će u drugom kolu igrati protiv 96. teniserke sveta, Marijane Duke Marino iz Kolumbije. Kolumbijska teniserka je u prvom kolu pobedila domaću takmičarku Sofiju Kenin sa 6:3, 6:1.

Ivanovićeva - Cibulkova 3:6, 6:3, 2:5

Ana je već u prvom gemu prvog seta napravila brejk, kasnije ga potvrdila za 2:0, ali je Cibulkova uspela da vrati zaostatak i izjednači na 3:3.

Cibulkova je vezala tri gema, a potom napravila i treći brejk u prvom setu za vođstvo 5:3.

Ana je u devetom gemu osvojila prva dva poena, ali je neshvatljivim greškama dozvolila Cibulkovoj da osvoji naredna četiri poena i povede sa 1:0 u setovima.

U prva dva gema drugog seta nije bilo brejka, a onda je Cibulkova napravila brejk i to pošto je Ana osvojila prva tri poena.

Slovakinja je potvrdila brejk i povela sa 3:1. Ana je uspela da spase novu brejk loptu i smanji na 3:2.

Brejk Ane, vratila se srpska teniserka u set. Odmah i treći vezani gem za Ivanovićevu. Dva odlična gema u kojima je izgubila samo jedan poen za vođstvo 4:3.

Četiri odlična gema u nizu i izjednačenje u setovima - 6:3 za 1:1.

Ana je odmah na startu trećeg seta napravila brejk, ali je onda dozvolila Cibulkovoj da napravi ribrejk bez izgubljenog poena. Slovakinja je vezala još dva gema i povela sa 3:1.

Cibulkova je uspela da zadrži servis i povede sa 5:2, iako je Ana imala brejk šansu.

Jovanovski - Aruabarena 6:2, 6:2

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedila 93. teniserku sveta Laru Aruabarenu iz Španije sa 2:0, u setovima (6:2, 6:2).

Jovanovski, 98. teniserka sveta, pobedila je za sat i 11 minuta. Ona je šest puta oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka. Srpska teniserka će u drugom kolu poslednjeg grend slem turnira u sezoni igrati protiv bolje iz duela 30. nosioca Ruskinje Svetlane Kuznjecove i Francuskinje Kristine Mladenović.

Jovanovski je do sada jednom igrala sa 30. teniserkom sveta Kuznjecovom, 2013. godine na Rolan Garosu i izgubila sa 4:6, 6:7, dok sa 40. teniserkom sveta Mladenović do sada nije igrala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track