Rafa: Hvala ti, Novače, što si me pustio!

I njemu je jasno

Rafa: Hvala ti, Novače, što si me pustio!

Tenis -
Rafael Nadal u šali zahvalio Đokoviću za titulu u Monte Karlu

Velikodušni Novak.Španski teniser Rafael Nadal toliko je bio srećan nakon pobede nad Noletom u finalu Monte Karla da mu je i zahvalio.

Nadal je posle trijumfa nad prvim reketom sveta u šali prokomentarisao ono što ga je bolelo godinu i po dana, a to su izgubljena finala.

- Hvala ti, Nole, što si mi omogućio da posle sedam uzastopnih poraza konačno osvojim titulu - rekao je u šali Nadal.

Popularni Rafa uspeo je da nasmeje Đokovića, a potom se malo i uozbiljio.- Trijumf nad Novakom, konačno, vrlo je važan za mene. Nisam znao za pobedu 18 meseci, tako da ne bi bilo mnogo drugačije i da sam i danas izgubio, ali ovaj rezultat pravi veliku razliku - izjavio je Nadal.

Srpski teniser nije želeo da dublje zalazi u razloge svoje loše igre.

- Ne želim ni na koji način da umanjim Rafinu titulu. Bio je bolji i zasluženo podigao pehar. Nisam imao dovoljno energije. Psihički sam se ispraznio. Igrao sam dobro na celom turniru, ali protiv Rafe mi je bila neophodna dodatna snaga, koju nisam imao - izjavio je Đoković.

Uvećao prednost

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković je, uprkos porazu u finalu Monte Karla od Rafaela Nadala, povećao prednost na ATP listi u odnosu na Španca. Đoković je nakon nedeljnog meča osvojio novih 600 bodova pošto prošle godine nije učestvovao, dok je Nadal samo branio poene stečene 2011. godine. Srbin je ovim rezultatom do Vimbldona osigurao lidersku poziciju na Turu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track