BEKER PONOSAN NA NOVAKA: Đoković je pokvario žurku Federera i Nadala
Foto: Damir Dervišagić Kurir

Nemac veliča srpskog tenisera

BEKER PONOSAN NA NOVAKA: Đoković je pokvario žurku Federera i Nadala

Tenis -
Nemac, trener Novaka Đokovića, rekao je da izuzetno ponosan na najboljeg tenisera sveta i dodao da bi sa Đokovićem "voleo da osvoji največi turnir na šljaci - Rolan Garos"

BEOGRAD - Legendarni nemački teniser Boris Beker rekao je večeras u Beogradu da je nemoguće dati odgovor ko je najbolji teniser svih vremena i dodao da je Novak Đoković svojom pojavom na turu prekinuo dominaciju Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Oduvek se postavlja pitanje ko je najbolji teniser svih vremena, ali na to pitanje nikada se ne može dati odgovor, jer ovaj sport je imao mnogo velikih šampiona u svojim erama. Početkom 2000-ih imali smo momka iz Švajcarske (Rodžera Federera), koji je osvajao sve. On je osvojio 17 gren slem titula i tako posmatrano on je najbolji svih vremena... Onda se pojavio Španac Rafael Nadal, koji je devet puta bio najbolji na Rolan Garosu, to je neverovatan rezultat... Bili su tu mnogi, ali onda se pojavio neki momak iz Srbije (Novak Đoković) koji je pokvario žurku. Žurku Rodžera i Rafaela", rekao je Beker na svečanosti fondacije "Novak Đoković" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP).

Beker, trener Novaka Đokovića, rekao je da izuzetno ponosan na najboljeg tenisera sveta i dodao da bi sa Đokovićem "voleo da osvoji največi turnir na šljaci - Rolan Garos".

"Ponosan sam na Novaka. Ponosan sam na njegovu odlučnost i istrajnost u svemu tome. To je ono što njega održava na vrhu. To sam naučio od njega. Pobede su kao droga, a on to poseduje, kao i ja dok sam bio teniser", kazao je Beker.

On je ocenio da je tenis poslednjih godina stekao veliku popularnost zbog velikih rivalstava.

"Tenis živi za rivalstva. Veoma je bitno imati velika rivalstva... To je jedan od razloga što je danas tenis toliko popularan. Kada imate momke poput Novaka, Rodžera, Rafaela, Endija (Mareja), pa i Stana Vavrinke to privlači ljude. Svako od njih dolazi iz drugačijih priča i okruženja, a između njih su velika rivalstva", ocenio je trener Novaka Đokovića.

Beker je na sceni "Ljuba Tadić" JDP govorio o tome kako je tekao njegov život u malom nemačkom gradu Lajmenu i kako se između košarke, plivanju i fudbala odlučio za tenis i put od talentovanog dečaka do šampiona Vimbldona sa samo 17 godina. Takođe, Beker se osvrnuo i na uspone i padove u karijeri, a pričao je i o snovima i koliko su oni bitni za napredak u karijeri.

Na početku svečanosti Novak i Jelena Đoković pozdravili su se sa svim gostima, a srpski teniser je rekao koliko je ponosan na svoj narodi i zemlju.

"Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod zbog načina na koji smo reagovali na aktuelnz krizu sa izbeglcama. ;Srbija je možda jedina pokazala gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom. Možda i zbog svega što smo prošli u poslednjih 30 godina, naš narod je pokazao empatiju", rekao je Novak Đoković.

Među mnogobrojnim gostima na svečanosti u JDP bili su teniseri Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, selektor tima Srbije za Dejvis kup Bogdan Obradović, košarkaši Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, legendarni odbojkaš Vanja Grbić, reprezentativka Srbije u tekvondu Milica Mandić, glumci Dragan Bjelogrlić i Dragan Jovanović, ljudi iz sveta biznisa, studenti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track