(VIDEO) ISPOVEST MIRKE FEDERER: Evo kako me je Rodžer osvojio
Foto: Profimedija

Ljubavni susret na Olimpijskim igrama

(VIDEO) ISPOVEST MIRKE FEDERER: Evo kako me je Rodžer osvojio

Tenis -
Poznati švajcarski sportski par započeo je ljubavnu vezu tokom Olimpijskih igara u Sidneju

Ovih dana navršava se 15 godina od kako su Rodžer i Mirka Federer zajedno. Najpoznatiji sportski par iz Švajcarske svoju ljubavnu priču počeo je tokom Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

Rodžer Federer je tada poražen u polufinalu od Tomija Hasa iz Nemačke, kasnije je ostao i bez bronzane medalje.

Miroslava-Mirka-Vavrinec, takođe je kao teniserka učestvovala na turniru, ali je ispala već u drugom kolu.

Iako su se njih dvoje upoznali 1997. godine tolom jednog turnira u Švajcarskoj, do Sidneja se nisu družili. A, tada je Rodžer napravio prvi korak.

"Rodžer se tokom Olimpijskih igara u Sidneju trudio da što češće bude u mojoj blizini. Nisam znala zašto se mota oko mene i zašto želi tako često da priča sa mnom. Onda, na kraju turnira, on me je poljubio", ispričala je Mirka detalje sa početka njihove veze.

Rodžer nije bio tip muškarca koji voli da menja žene. Prema izvorima bliskim igraču, on je prethodno samo jednom bio u vezi, a imao je mnogo poteškoća da izađe iz veze sa devojkom koju je u međuvremenu i verio.

Par se posle devet godina zabavljanja venčao u aprilu 2009. godine, zatim su rođeni njihovi prvi blizanci, ćerke Mila i Šarlin u avgustu iste godine, a 6. maja 2014. godine dobili su drugi par blizanaca, braću Lea i Lenija.

Mirka i Rodžer su jedan od retkih sportskih parova o čijem se privatnom životu malo zna, a još manje ima skandala. Jedan od razloga je i što su njih dvoje stalno zajedno.

"Mirka ne želi da ostane daleko od mene, a i ja takođe ne želim da sam udaljen od nje previše. Godišnje nismo zajedno možda nedelju ili dve. Neverovatno je koliko se ona žrtvuje kako bi bila stalno uz mene. Bez nje, sve je komplikovanije", rekao je Rodžer.

http://www.youtube.com/watch?v=DCnuD0MVAEQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track