DOKTOR KOJI JE NOLETA REŠIO ALERGIJA: Đoković je kao ferari!
Foto: Ferari I Profimedia

Igor Četojević o uspehu Srbina

DOKTOR KOJI JE NOLETA REŠIO ALERGIJA: Đoković je kao ferari!

Tenis -
Igor Četojević, lekar koji je savetovao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da izbaci gluten iz ishrane, govorio je o neverovatnom uspehu Srbina

Do prvog kontakta Četojevića i Đokovića došlo je za vreme Dejvis kup meča sa Hrvatskom u Splitu 2010. godine. Tada je, kako tvrdi, doktor uvideo glavne okidače Novakovih problema. Gluten je izbačen iz ishrane, a Đoković je ubrzo zablistao na terenu.

Odmah je usledila nestvarna sezona. 2011. godine je osvojio tri Gren slema, postao prvi teniser sveta i uspeo da veže 43 meča bez poraza.

Posle fantastičnog uspeha Novaka, svi su poželeli da doktor Četojević reši i njihove probleme.

"Pre i posle Noleta sam radio sa manje ili više uspešnim sportistima, ali sigurno je da je Novak svojim primerom pomerio granice u razmišljanju i radu na sebi, odnosno šta to znači kad si najuspešniji u poslu kojim se baviš".

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Novi režim ishrane uticao je na Novakovu igru, imao je više energije i snage za teže mečeve.

"Svaki profesionalni sportista zna da je kvalitetna ishrana neophodna za postizanje pravih rezultata. To može slikovito da se prikaže kada uporedimo sportistu sa vrhunskim automobilom, kao što je ferari. Da bi ostvario dobar rezultat u trci, auto mora da ima vrhunsku pripremu svih delova, ali i benzina i ulja, kako bi prilikom takmičenja čitav sistem, koji je pod velikim opterećenjem, pravilno funkcionisao", objašnjava Četojević.

Iako je saradnja između Novaka i doktora Četojevića završena kada je Đoković postao prvi teniser sveta, to ne znači da su prekinuli svaki kontakt.

"Kada čujem da je osvojio važan turnir, pošaljem čestitku njegovom timu. Postao je nesalomiv, mnogo ljudi se ugleda na njega", rekao je Četojević.

(Sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track