(VIDEO) PRVO FINALE U 2016. GODINI: Đoković srušio Berdiha, sa Nadalom za titulu!
Foto: Fonet

ATP DOHA

(VIDEO) PRVO FINALE U 2016. GODINI: Đoković srušio Berdiha, sa Nadalom za titulu!

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Dohi, pošto je u polufinalnom meču savladao Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

Berdih je pružio veoma jak otpor srpskom asu, ali je ipak na kraju morao da mu čestita, po 22. put u 24 međusobna meča.Berdih je već u prvom gemu prvog seta oduzeo servis Đokoviću i ubrzo je poveo sa 3:1. Prvi igrač sveta je zatim u šestom gemu napravio brejk i izjednačio, a Berdihu je oduzeo servis i u osmom gemu pa je poveo sa 5:3. Đoković je nakon toga osvojio gem na svoj servis bez izgubljenog poena i poveo u meču. Teniseri su u drugom setu bili sigurni u gemovima na svoj servis, pa je pobednik odlučen u taj-brejku koji je Đoković dobio sa 7:3 i posle sat i 43 minuta plasirao se u finale.

Novak će u prvom finalu u 2016. godini odmeriti snage sa najvećim rivalom - Špancem Rafaelom Nadalom.

Đoković je tako nastavio da niže maestralne rezultate i u 2016. godini, pošto je uspeo da se plasira u 16. uzastopno finale. u kom će po 47. put u karijeri odmeriti snage sa Rafaelom Nadalom.

Tok meča:

II set

POBEDA ĐOKOVIĆA 6:3, 7:6.

7:6 - Novak osvaja drugi set posle taj-brejka! Posle 1 sata i 43 minuta igre srpski teniser uspeva da izbori plasman u finale. Ekspresno je Novak došao do velike prednosti u taj-brejku (4:0) i kasnije rutinski priveo meč kraju.

6:6 - Igraće se taj-brejk, Đoković je uspeo da izjednači rezultat.

5:6 - Berdih ponovo vodi, Novak se u narednom gemu bori za taj-brejk.

5:5 - Novak osvaja servis gem! Nastavlja se borba u drugom setu.

4:5 - Nema brejka, Berdih čuva servis i ponovo dolazi do prednosti. Sada je pritisak prebačen na Novakovu stranu. Srbin mora da osvoji gem ukoliko želi da ostane u setu.

4:4 - Novak ekspresno dolazi do novog izjednačenja!

3:4 - Berdih ne posustaje! Čeh uspeva da osvoji svoj servis gem i ponovo dolazi do prednosti.

3:3 - Mučio se Novak u šestom gemu. Berdih je imao i priliku da napravi brejk, međutim, srpski teniser je izdržao pritisak i uspeo da se izvuče iz nezgodne situacije.

2:3 - Novak propušta sjajnu priliku da oduzme servis Čehu. Dve vezane prilike za brejk imao je Đoković, ali je Berdih uspeo da veže četiri poena i tako se izvuče iz prilično neugodne situacije.

2:2 - Đoković bez većih problema uspeva da izjednači rezultat.

1:2 - Berdih ekspresno, bez izgubljenog poena dolazi do nove prednosti u setu.

1:1 - Novak dolazi do izjednačenja.

0:1 - Berdih uspeva da prekine seriju Đokovića i posle velike borbe osvaja prvi gem u drugom setu.

I set

6:3 - Đoković vodi sa 1:0 u setovima! Strašna serija Novaka! Đoković uspeva da osvoji pet vezanih gemova u prvom setu.

5:3 - Novi brejk Novaka! Sjajan preokret srpskog tenisera!

4:3 - Novak preuzima inicijativu u meču! Posle sedam odigranih gemova Srbin prvi put vodi!

3:3 - Brejk Đokovića! Borbeni Novak uspeva da napravi ribrejk u prvom setu i izjednači rezultat. Činilo se da će Berdih bez problema osvojiti ovaj gem, ali Novak je uspeo jednu nemoguću loptu da vrati u teren što je potpuno izbacilo Čeha iz ritma. Na brejk loptu Srbina, Berdih je napravio prvu duplu servis grešku na meču.

2:3 - Novak posle velike borbe uspeva da osvoji servis gem. Srpski teniser je spasao dve brejk lopte u ovom gemu i tako uspeo da ostane u igri.

1:3 - Berdih čuva prednost! Novak i dalje bez šanse da vrati brejk.

1:2 - Novak prekida mini seriju Berdiha! Srbin bez većih problema osvaja prvi gem na meču i smanjuje prednost češkog tenisera.

0:2 - Berdih uspeva da materijalizuje prednost. Novak je pretio, ali češki teniser u ključnim momentima zahvaljujući odličnom servisu dolazi do poena i novog gema.

0:1 - Brejk! Berdih uspeva da oduzme servis srpskom teniseru odmah na startu meča. Loše je Novak ušao u meč. Čeh je iskoristio greške srpskog tenisera i prilično lako došao do prednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track