JUŽNOAMERIČKI TENISER PRIZNAO: I najbolji su nameštali, tačno sam znao kako će Masters biti namešten
Foto: AP

SKANDAL POTRESA TENIS

JUŽNOAMERIČKI TENISER PRIZNAO: I najbolji su nameštali, tačno sam znao kako će Masters biti namešten

Tenis -
Neimenovani teniser iz Južne Amerike otkrio je nove detalje vezane za nameštanje mečeva u tenisu

Žestok skandal poslednjih dana potresa svetski tenis. Ugledni britanski "BBC" je ozbiljno uzdrmao javnost kada je objavio da poseduje dokaze da se mečevi u tenisu masovno nameštaju, a isti medij sada donosi nove detalje o ovoj aferi.

Bivši teniser iz Južne Amerike, koji je tražio da ostane anoniman, tvrdi da visoki teniski zvaničnici znaju ko je umešan u nameštanje, ali ne žele to da zaustave.

Po njegovim rečima postoje tri velike grupe koje kontrolišu klađenje na teniske mečeve i isplate teniserima se vrše isključivo u kešu kako ne bi bilo tragova.

"Imaju veliki broj računa 50-60, na koje uplaćuju male sume novca, ali na kraju kad se sabere to bude zaista ogromna suma".

On je istakao da tačno zna ko namerno propušta lopticu ili vraća udarac u sredinu namerno. Ko se trudi, a ko ne.

Bivši teniser tvrdi da se nameštaju i Masters turniri, na kojima učestvuju najbolji teniseri sveta.

"Pre nekoliko godina sam počeo da verujem da su u nameštanje umešani i najbolji teniseri, pošto mi je jedan momak rekao kakav će ishod biti na naredna dva turnira. Tačno mi je rekao ko će i kako će pobediti. U početku sam mislio da se samo hvali, ali kako je koji meč odmicao počeo sam da se smejem jer se sve desilo kako je rekao da će biti. Govorim o Masters seriji, na kojoj učestvuju samo velika imena" rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track