KRAJ ZA SRBIJU: Jelena preslaba za Muguruzu, ubedljiv trijumf Španije!
Foto: Teniskisavez.com

Poraz dubla za kraj

KRAJ ZA SRBIJU: Jelena preslaba za Muguruzu, ubedljiv trijumf Španije!

Tenis -
Ženska teniska reprezentacija Srbije doživela je ubeljiv poraz od Španije 4:0 u prvom kolu Svetske grupe II Fed kupa.

Posle dva ubedljiva poraza prvog dana, Jelena Janković je izgubila od Garbinje Muguruse sa 6:2, 6:4. Pošto je konačni pobednik odlučen posle trećeg duela, nije igran četvrti singl meč. Ivana Jorović i Nina Stojanović poražene u dublu od Lare Aruabarene i Lurdes Domingez Lino 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 9:7.

Španija će igrati plej-of za popunu Svetske grupe, dok će naša selekcija morati da igra za opstanak u Svetskoj grupi II. Potencijalni rivali naše reprezentacije su Argentina, Kineski Tajpeh, Belgija i Ukrajina. A mečevi će se igrati 16. i 17. aprila.

Posle neuspešnog prvog dana i velikog zaostatka (0:2), Jelena je pokušala da produži nadu i zabeleži prvi trijumf protiv neugodne Španije. Međutim, Muguruza je bila prejaka za našu teniserku.

Jankovićeva je dobro otvorila meč, u trećem gemu je uspela da oduzme servis španskoj teniserki. Međutim, Muguruza je uspela da osvoji četiri vezana gema i rutinski privede set kraju.

Jankovićeva je na startu drugog seta napravila brejk i povela sa 2:0, ali ni ovoga puta nije uspela da ga potvrdi. Međutim, za razliku od prvog seta, Jelena nije posustala, pritiskala je Muguruzu ali nije uspela da napravi brejk. Iako se činilo se da je Jankovićeva u naletu, španska teniserka je u finišu pojačala ritam, napravila brejk i bez problema je odservirala za veliki trijumf Španije.

"Svaki gem je bio neizvestan, dosta puta sam imala 30:0 i 15:40, nažalost mnoge sam izgubila. Treba mi snage, treba mi fizičke kondicije da izdržim sve ove napore. Trenutno nisam najbolje spremna, što se i vidi. Dala sam sve sebe, trudila sam se, ali nisam mogla da održim kontinuitet koji je bio potreban za pobedu", rekla je Janković za Radio-televiziju Srbije i dodala:

"Obožavam da igram za svoju zemlju... Čast mi je da branim boje svoje zemlje tolike godine. Ponosna sam što sam Srpkinja... Nažalost, nismo uspeli da pobedimo ovaj put, ali biće prilike".Selektorka Srbije: Nisam nezadovoljnaSelektor FED kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić rekla je da nije nezadovoljna nastupom svoje ekipe u duelu protiv Španije."Ne mogu da budem srećna što smo izgubile, ali ne mogu ni da budem nezadovoljna, jer smo izgubile od veoma jake ekipe, jedne od najjačih... One mogu da konkurišu i za osvajanje Fed kupa", rekla je Ječmenica Jevtić u Kraljevu i nastavila:"Očekivala sam da ćemo pružiti maksimum, što i jesmo. Jelena je dala sve od sebe, Ivana je pokazala da je blizu svetskog vrha... Ne mogu da budem nezadovolja i dublom, pokazale su da su naša budućnost", rekla je Ječmenica Jevtić. "Nadam se da ćemo u sledećem meču biti bolji", dodala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track