(VIDEO, FOTO) PUKO SKROZ: Nadal više ni na šljaci ne može da osvoji ništa!
Foto: Reuter

Polako gubi titulu "kralja šljake"

(VIDEO, FOTO) PUKO SKROZ: Nadal više ni na šljaci ne može da osvoji ništa!

Tenis -
Nekada najbolji teniser sveta, Španac Rafael Nadal, nikako ne uspeva da povrati staru formu.

Nadal je doživeo poraz od Pabla Kuevasa u polufinalu turnira serije 500 u Rio de Ženeiru 1:2 (7:6, 6:7, 4:6).

Nadal polako ali sigurno gubi titulu "kralja šljake", obzirom na to da je dva puta u nizu zaustavljen u polufinalu. Nedavno je u Buenos Airesu izgubio od Dominika Tima.

Foto: AP
Foto: AP

Podsetimo, od aprila 2005. do maja 2007. godine Nadal je napravio rekord od 81 vezanog dobijenog meča na šljaci, pre nego što ga je Rodžer Federer pobedio u finalu Masters turnira u Hamburgu. Od 67 turnira koje je osvojio, čak 47 su bili na šljaci, na kojoj je dobio 91,98% mečeva. Nadal je rekorder po broju osvojenih titula na Rolan Garosu (čak 9). Jedine poraze na tom grend slemu doživeo je 2009. godine, kada ga je Robin Soderling eliminisao četvrtom kolu, i 2015, kada ga je u četvrtfinalu pobedio Novak Đoković. Njegov skor na Rolan Garosu je trenutno 70 pobeda uz 2 poraza. Zbog ovih dostignuća na šljaci, Nadal se smatra najvećim teniserom svih vremena na toj podlozi, kao i jedan od najvećih tenisera svih vremena uopšte.

Prošle sezone Nadal je osvojio samo dva turnira na šljaki, a po prvi put u karijeri na njegovoj podlozi upisao je poraze protiv Mareja, Fonjinija i Vavrinke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track