UDAR NA SRBINA: Ksenofobična američka teniserka ispljuvala Novaka, pa potrčala da se slika s njim
Foto: Printscreen

Nastavak sage

UDAR NA SRBINA: Ksenofobična američka teniserka ispljuvala Novaka, pa potrčala da se slika s njim

Tenis -
Priča o zaradama muškaraca i žena u tenisu, u kojoj je Novak Đoković neželjeno dobio ulogu, svakog dana dobija novu epizodu.

Posle saopštenja Đoković je nastavio „diplomatsku aktivnost“ u razgovorima sa svojim prijateljima igračima.

Engleski Gardijan sinoć je objavio da su se najbolji teniser sveta i njegov kolega Endi Mari čuli telefonom kako bi raspravili o problemu, a SMS s objašnjenjem poslao je i Sereni Vilijams i Karolini Voznjacki.

Nakon toga Đoković se susreo sa legendarnom Bili Džin King, dok se istim povodom oglasila i Kris Evert.

"Molim se da igrači dobiju ćerke, jer će ih to promeniti. Kad pripadaš dominantnoj grupi, onda su ostali nevidljivi za tebe. Volela bih da promenim njihove duše i stav i da žele najbolje za sve", rekla je Bili Džin King.

Kris Evert nije bila tako slatka u komentaru.

"Nisam razumela šta je Novaku trebalo da spominje hormone, to se ne radi. Mislim da je to sa Đokovićem kulturološka stvar – Evropljani su bili iza Amerikanaca kada je reč o prihvatanju jednakosti. Američki muškarci to nisu rekli i aplaudiram SAD na tome. Amerika je svetski lider".

Međutim, Novak Đoković, iako nepravedno na udaru sadašnjih i bivših kolega, džentlmenski se poneo i svima poslao jasnu poruku da je pogrešno protumačen njegov stav.

Kris Evert se potom, zajedno sa Bili Džin King, legendarnom teniserkom koja se među prvima borila za jednake nagrade muškarcima i ženama, našla sa Novakom Đokovićem, pa je usledila zajednička fotografija, posle koje je usledila poruka.

"Kris i ja smo upravo imale sjajan razgovor sa Novakom Đokovićem. On je klasa i istinski šampion", napisala je Bili Džin King.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track