(VIDEO) NOVAK PRORADIO U DRUGOM SETU: Đoković se mučio, pa razbio Souzu za osminu finala Majamija
Foto: AP

Sledeći je Dominik Tim

(VIDEO) NOVAK PRORADIO U DRUGOM SETU: Đoković se mučio, pa razbio Souzu za osminu finala Majamija

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Portugalca Žoao Souzu 6:4, 6:1 u meču trećeg kola i plasirao se u osminu finala turnira Masters serije u Majamiju.

Đoković se namučio u prvom setu sa 38. teniserom sveta. Souza je pokazao da, kada ga krenu servis i forhend, može da parira i najboljem. Novak je u tom periodu igrao u sistemu toplo-hladno, a drugi servis mu je zadavao dosta problema.

Srbin je napravio brejk za 4:3, a onda je dozvolio rivalu da mu uzvrati istom merom - 4:4. Ipak, prvi reket sveta se pobrinuo da i u trećem uzatopnom gemu bude brejk - 5:4. Kakva se borba vodila svedoči podatak da su osmi i deveti gem trajali ukupno 20 minuta!

Ispostavilo se da je Đoković time slomio žilavog Portugalca. Ne samo što je odmah "overio" prvi set (6:4), već je posle izgubljenog uvodnog gema u drugom, uhvatio ritam i osvojio šest gemova zaredom za konačnih 6:1!

Bio je to njihov treći duel i treća pobeda Novaka, ponovo bez izgubljenog seta. U prethodna dva meča, na US openu i Rolan Garosu, Souza je u šest setova osvojio samo 11 gemova.

Tako je Đoković nastavio put ka odbrani titule u Majamiju, odnosno ka šestom trofeju na tom turniru Masters serije.

Novak će se u osmini finala sastati sa Austrijancem Dominikom Timom, koji je u dosadašnjem delu turnira eliminisao Nemca Sema Grota 7:5, 6:2 i Japanca Jošihita Nišioku 6:2, 6:2. Đoković i Tim su do sada odigrali samo jedan meč, koji je Srbin dobio 2014. u Šangaju 6:3, 6:4. Tim je igrač u usponu i trenutno je 14. na ATP listi.

TOK MEČA:

https://twitter.com/TennisTV/status/714223835193675776

Drugi set:

6:1 - Prvi reket sveta dobio je i šesti gem zaredom! Treći brejk u drugom setu za kraj!

5:1 - Đoković sa nulom dobija gem i dolazi na korak od osmine finala.

https://twitter.com/livetennis/status/714220815105916929

4:1 - BREJK! Srbin je uhvatio ritam. Naterao je rivala na greške, pa je kao posledica toga došao još jedan brejk, ponovo sa samo jednim izgubljenim poenom. Ovaj gemom je i Đoković i definitivno slomio Souzu.

3:1 - Đoković je potvrdio brejk bez problema.

https://twitter.com/livetennis/status/714219288245055488

2:1 - BREJK! Baš kao i u prvom gemu drugog seta Novak je lako stigao do 0:40, ali ovaj put je iskoristio drugu brejk loptu i stekao značajnu prednost.

1:1 - Prvi reket sveta je brzo došao do 40:0, a onda je napravio duplu servis grešku, pa još jednu iz igre. Ipak, dobio je sledeći poen, samim tim i gem.

0:1 - Đoković je propustio tri brejk lopte! Kao i u prvom setu i na startu drugog igra toplo-hladno. Bilo je 0:40, a onda je Souza "vezao" pet poena i dobio uvodni gem drugog seta.

Prvi set - Novak je napravio duplo više vinera (14-7) i imao samo jednu neiznuđenu grešku više, ali i veoma loš procenat osvojenih poena na drugi servis.

6:4 - Konačno, Đoković je rutinski dobio gem i završio prvi set!

00:16 - Poslednja dva gema trajala su 20 minuta!

5:4 - BREJK! Još jedan dug i čudan gem. I, kao i prethodni, viđen je brejk. Bilo je 30:0, pa 30:40. Đoković nije iskoristio tu brejk loptu, ali ni Portugalac narednih nekoliko prilika da završi gem, zbog čega je kažnjen. Drugu priliku za brejk posle skoro osam minuta igre Đoković nije propustio.

4:4 - BREJK! Souza je odmah napravio ribrejk! Gem je trajao 11 minuta! Portugalac je iskoristio četvrtu brejk loptu. Đoković je promenljivo servirao u ovom gemu, pravio je duple servis greške, ali je najbolje servirao upravo na brejk lopte. Tako se izvukao tri puta, ali ne i četvrti. Očigledno je ispao iz ritma.

4:3 - BREJK! Đoković je stekao prednost najviše zahvaljujući ubitačnom forhendu. Souza je ponovo bio nesiguran prilikom servisa, što je Novak, za razliku od petog gema iskoristio. Napravio je brejk bez izgubljenog poena.

3:3 - Novak opet bez muke na svoj servis...

2:3 - Prva brejk lopta na meču! Novak je, međutim, nije realizovao. Souza je "popustio" na servisu, napravio čak dve duple greške, ali Đoković to nije uspeo da iskoristi.

2:2 - Đoković je ponovo lako uzeo gem na svoj servis. Portugalac je osvojio prvi poen kada Novak servira.

1:2 - Souza dokazuje da mu je servis najjače oružje, a na sve to Novak još nije uhvatio ritam.

1:1 - Srpski teniser je lako došao do izjednačenja, bez izgubljenog poena. Nema još vinera, poeni se uglavnom osvajaju greškama.

0:1 - Portugalac je dobio uvodni gem. Novak se tek zagreva.

22:28 - Meč je počeo, prvi servira Souza.

23:22 - U Majamiju je trenutno temperatura vazduha 28 stepeni Celzijusa, a vlažnost je velika.

23:18 - Đoković i Souza izlaze na teren...

23:15 - Na meču sa Edmundom Novak je napravio foru koja je oduševila svet. Podsetite se:

23:10 - Đoković je u drugom kolu savalao Britanca Kajla Edmunda. Neposredno posle meča pohvalno se izrazio o igri talentovanog Britanca, a najzanimljivije detalje iz tog duela možete pogledati ovde:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track