Đoković pobeđuje, Vavrinka lomi rekete
Foto: BETA

masters madrid

Đoković pobeđuje, Vavrinka lomi rekete

Tenis -
Što zbog "plave šljake", što zbog velikog otpora dostojnog rivala, Novak Đoković u vom meču nije brriljirao. Na svu sreću odlično je servirao što je u osnovi bilanjegova velika prednost u odnosu na žilavog protivnika.

MADRID - Trijumf Novaka Đokovića u trećem kolu mastersa u Madridu. Najboji teniser sveta zabeležio je pobedu protiv 21. na listi Švajcarca Stanislasa Vavrinke sa 2:0( 7:6(5), 6:4).

Što zbog "plave šljake", što zbog velikog otpora dostojnog rivala, Novak Đoković u ovm meču nije briljirao. Na svu sreću odlično je servirao što je u osnovi bila njegova velika prednost u odnosu na žilavog protivnika, koji je u jednom trenuttku očaja zbog izgubljenog gema bes iskalio na reketu. Razbio ga je "u hiljadu" komada, ali rezultat nije preokrenuo...

Prvi set je protekao u ravnopravnoj borbi, a strpljivi Đoković je umeo da kazni greške protivnika u taj-brejku i zasluženo povede sa 1:0. U nastavku duela svetski broj jedan je bio mnogo ubedljiviji, pa je na prepoznatljiv način dominirao. Kada je brejkom došao do prednosti od 5:2 činilo sa da od daljeg otpora Švajcarca nema ništa, međutim, uporni 21. teniser sa ATP liste nije se predao.

Odmah je uzvratio na isti način i potom smanjio na 5:4, ali je to bilo sve što mu je Đoković dopustio.Srbin je na svoj servis Iskoristio je četvrtu meč loptu posle jednog sata i 45 minuta igre koja je ipak zadovoljila gledalište na tribinama teniskog kompleksa "Magična kutija".

U prethodnih jedanaest duela protiv Vavrinke, Nole je dobio devet. Poslednji put sastali su se u trećem kolu prošlogodišnjeg Masters turnira u Rimu, kada je Nole trijumfovao sa 6:4, 6:1. Ovo je Novakov jubilarni deseti trijumf nad Švajcarcem..Đoković brani titulu u Madridu, gde je prvi nosilac, a protivnik u četvrtfinalu biće mu bolji iz duela Janko Tipsarević - Žil Simon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track