Nadal zapretio bojkotom zbog plave šljake
Foto: REUTERS

Dogodine ne može ovako

Nadal zapretio bojkotom zbog plave šljake

Tenis -
Kao glavni razlog za izgubljeni meč protiv Verdaska naveo novouvedenu plavu šljaku za koju je rekao da je previše klizava

MADRID - Teniski masters turnir u Madridu u opasnosti je da sledeće sezone izgubi jednu od svojih glavnih zvezda pošto je Rafael Nadal zapretio da će ga bojkotovati ukoliko organizatori i tada postave kontroverznu podlogu od plave šljake.

Drugi teniser sveta danas je u osmini finala izgubio od zemljaka Fernanda Verdaska sa 2.1 u setovima, što je njegov prvi poraz na zemljanoj podlozi ove sezone, a kao glavni razlog neuspeha naveo je novouvedenu plavu šljaku za koju je rekao da je previše klizava.

"Rukovodstvo ATP-a i organizatori mogu da rade šta žele, dao sam sve od sebe da se pripremim, ali nisam bio dovoljno dobar da prilagodim igru na ovom terenu. Jedino što znam je da, ukoliko se ovako nastavi, sledeće godine imaću jedan turnir manje u svom kalendaru", nervozno je izjavio Nadal nakon prvog poraza od Verdaska u njihovom 14. međusobnom duelu.

Španac je sa ogorčenjem konstatovao da nova podloga po kvaliatetu nije ni približna tradicionalnoj crvenoj koju koriste drugi turniri, uključujući i gren slem na Rolan Garosu."Smatram da je ovo veliki turnir, ali su organizatori doneli lošu odluku. Kretanje je za mene veoma važno, a ovde to ne mogu da radim kako želim, niti da udaram lopticu kako smatram da treba. Iako se plava šljaka vadi iz drobljene opeke, kao i crvena, očigledno je da materijal nije isti. Šta bi bilo kada bi, na primer, organizatori u Sinsinatiju stavili travnatu podlogu uoči Ju Es Opena, mislite li da bi ljudi bili srećni? Ja ne mislim tako", poručio je slavni teniser.

Kao i Nadal, podlogu od plave šljake kritikovao je i prvi teniser sveta Novak Đoković. Branilac titule u Madridu je posle teško izborene startne pobede protiv Španca Danijela Gimeno-Travera u utorak izjavio kako mu se činilo da bi bilo bolje "da je na teren izašao u fudbalskim kopačkama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track