ĐOKOVIĆ: Pokušavam da shvatim da je svaki dan prilika da ispravite loše stvari od juče
Foto: AP

Svaki dan je drugačiji

ĐOKOVIĆ: Pokušavam da shvatim da je svaki dan prilika da ispravite loše stvari od juče

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle plasmana u finale masters turnira u Torontu da se trudi da se prilagodjava situaciji i da tako održava formu.

"Svaki dan je drugačiji. Osoba koja ste bili juče danas više ne postoji. Pokušavam da budem otvoren prema svemu sa čime se srećem i pokušavam da shvatim da je svaki dan prilika da ispravite loše stvari od juče", rekao je Đoković novinarima u Torontu.

Đoković se plasirao u finale pošto je u noći između subote i nedelje pobedio Gaela Monfisa u dva seta, 6:3, 6:2. Ovo će mu biti peto finale, iako na početku turnira nije igrao najbolje što može i trudio se da povrati formu.

"Bio sam i ranije u ovakvim situacijama, kada vam okolnosti nisu najbolje jednog dana, ali sutradan sve bude bolje", rekao je Đoković.

Protivnik srpskom teniseru u finalu biće Japanac Kei Nišikori. Njih dvojica su igrali do sada 11 puta, a Đoković je slavio u devet mečeva.

"Kada znate da ste imali mnogo uspeha protiv sledećeg protivnika, to vam donosi nekakv mir, mentalni mir. Ali, što ste uspešniji protiv nekog igrača, to je on željniji da protiv vas igra najbolje što može. Zato je meni jedna od najvažnijih stvari da imam dobar pristup od početka meča i da igram kako treba od starta da igram dobro. Ako uspem da počnem dobro i osećam se kako treba i povedem, onda imam vrlo dobre šanse i da zadržim to vodjstvo", rekao je Đoković.

Finale Toronta igra se večeras od 22.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track