TIPSAREVIĆ OSVETIO NOVAKA: Janko eliminisao Kverija koji je bio koban po Đokovića na Vimbldonu
Foto: Profimedia

Šok u Njujorku za Amerikanca

TIPSAREVIĆ OSVETIO NOVAKA: Janko eliminisao Kverija koji je bio koban po Đokovića na Vimbldonu

Tenis -

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo US Opena pošto je savladao domaćeg takmičara i 29. nosioca Sema Kverija sa 3:1 (7:6(4), 6:7(0), 6:3, 6:3).

Tipsarević će u narednom kolu igrati protiv Pabla Karena Busta iz Španije.

Kveri, koji je nedavno izbacio Novaka Đokovića na Vimbldonu, imao je podršku domaće publike, ali je Janko sjajnom igrom uspeo da neutrališe spoljne faktore i savlada velikog favorita.

Janko je trenutno 250. igrač na svetu, zahvaljujući dugom odsustvu sa terena zbog povreda sa kojima se suočio.

U prva dva seta rivali su bili izjednačeni, a odluka je pala u taj-brejku, da bi srpski igrač u naredna dva preuzeo kontrolu i bez većih problema priveo meč kraju.

Tipsarević je u prvom setu poveo sa 4:2 posle brejka, imao i četiri set lopte, ali ih nije iskoristio pa se Kveri vratio na 5:5.

U taj-brejku je Amerikanac poveo sa 3:1, da bi Janko dobio narednih pet poena, a šestu set loptu pretvorio u vođstvo 1:0.

Kveri je u drugom setu napravio brejk za 5:4, a pri servisu za set Janko je uspeo da napravi ribrejk. Međutim, u taj-brejku na terenu je postojao samo jedan igrač, Kveri je osvojio sve poene i izjednačio na 1:1.

Tipsarević je treći set otvorio brejkom, potom napravio još jedan brejk i poveo sa 5:2. Kveri je samo na trenutak zaustavio nalet Srbina, koji je ovaj deo igre rešio u svoju korist sa 6:3. Tipsarević je iskoristio šestu set loptu.

Četvrti, ispostaviće se poslednji, set u meču rešio je jedan brejk. Tipsarević je u osmom gemu napravi obrejk za 5:3, a zatim rutinski bez izgubljenog poena stigao do velike pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track