MAREJ REŠEN DA NAPADNE NOVAKA: Cilj mi je prvo mesto
Foto: Reuters

MAREJ REŠEN DA NAPADNE NOVAKA: Cilj mi je prvo mesto

Tenis -

Drugi teniser sveta Endi Marej učestvovaće na ATP turniru u Pekingu zbog šanse da se umeša u borbu za broj 1.

Marej je posle ispadanja Velike Britanije u Dejvis kupu izjavio da mu je neophodan odmor, pa je postojala ozbiljna šansa da ne igra u kineskoj prestonici.

Međutim, odustajanje branioca titule Novaka Đokovića uticalo je na odluku Endija, koji je stigao u Peking kako bi smanjio zaostatak za vodećim Srbinom.

Đoković trenutno ima 4.695 bodova više od Britanca, ali je izvesno da će izgubiti 500 bodova koje brani, dok će Mari, u slučaju osvajanja titule, osvojiti maksimalan broj bodova jer prošle sezone nije igrao.

„Cilj mi je da budem broj 1 i to pokušavam da ostvarim. Nikada nisam bio na vrhu, to je nešto što želim da učinim prvi put u životu. To je veća motivacija za mene nego za neke momke koji su ranije uspevali to da ostvare“, rekao je Marej.

On je priznao da se ne oseća 100 odsto spremnim, ali da želi da igra.

„Bilo mi je potrebno nekoliko slobodnih dana posle Dejvis kupa kako bih odmarao i zalečio povredu. Ali sada se osećam zdravo, moje noge su dobro“, dodao je drugi teniser na ATP listi.

Marej će se u prvom kolu sastati sa Andreasom Sepijem, koji trenutno zauzima 94. poziciju na svetu.

„Želim da završim sezonu što je bolje moguće. Na ličnom planu, ovo je moja najbolja godina i želim najbolji kraj“, zaključio je Marej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track