Janko Tipsarević u drugom kolu RG

Rolan Garos

Janko Tipsarević u drugom kolu RG

Tenis -
U veoma teškom meču srpski teniser uspeo je da pobedi Amerikanca Sema Kverija sa 3:1
1 / 6

Tipsa ide dalje.

Kod Janka Tipsarevića ne važi poslovica „po jutru se dan poznaje“. Srbin je u prvom kolu Rolan Garosa posle slabog prvog seta smogao snage da pobedi Amerikanca Sema Kverija sa 3:1, po setovima 2:6, 6:4, 7:6 (7:3), 6:3.

Janko u prvom delu meča nije ličio na sebe, sve je bilo u redu do petog gema, kad je Kveri kao tajfun oduvao našeg tenisera i veoma lako poveo sa 1:0. Srećom, ovakav razvoj meča nije demoralisao Tipsarevića, koji je shvatio da mora da bude agresivniji.

Takva igra mu se isplatila, pa je uspeo da izjednači. Treći set je bio odlučujući, a Janko ga je odlično počeo. Kad je trebalo da završi posao, dopustio je da se rival vrati. U taj-brejku je sve bilo na strani Tipse, koji je poveo sa 2:1, a u četvrtom setu nije hteo da rizikuje. Diktirao je tempo, poveo sa 5:3 i brzo rešio pitanje pobednika.Janko će u drugoj rundi igrati protiv Žeremija Šardija iz Francuske, koji je savladao Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha sa 3:2.

Tipsarević: Ubijao me je

Janko Tipsarević je priznao da je strahovao za ishod meča protiv Kverija, s obzirom na fantastičnu igru Amerikanca.

- Prvi set uopšte nije bio prijatan za mene. Igrao je kao da je sišao sa uma, pogađao sa svih strana. Srećan sam što sam ostao pozitivan, smiren, što nisam pričao mnogo dok me je neko „ubijao“ na terenu, kao što je on to činio. Kada sam ga brejknuo, osetio sam da imam kontrolu, i tako je bilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track