(VIDEO) ENDI SE MUČIO 3,5 SATA: Marej posle preokreta pobedio Nišikorija i nastavio da beži Noletu
Foto: Reuters

Britanac navija za Čilića

(VIDEO) ENDI SE MUČIO 3,5 SATA: Marej posle preokreta pobedio Nišikorija i nastavio da beži Noletu

Tenis -

Prvi reket sveta Endi Marej pobedio je danas Keija Nišikorija u drugom kolu grupe "Džon Mekinro" na završnom Mastersu u Londonu i došao na korak od plasmana u polfunale - 6:7, 6.4, 6:4.

Dan ranije do polufinala je već stigao Novak Đoković, pa je izvesno da će se borba za prvo mesto na ATP listi nastaviti.

Marej je savladao Nišikorija posle mnogo borbe, sjajnog tenisa i preokreta. Tako je sebi na konto dopisao još 200 poena koliko vredi pobeda u grupnoj fazi takmičenja na Masters kupu.

Borba je trajala tri sata i 20 minuta! Bio je to najduži meč u istoriji turnira (od kada se igra na dva dobijena seta).

Bio je to njihov deseti duel i osma pobeda Britanca.

Japanac je dobio prvi set posle super uzbudljivog taj-brejka - 11:9. U drugom je Marej prvi stekao prednost brejka, Nišikori je uzvratio, ali je svetski "broj jedan" još jednom oduzeo servis rivalu i taj deo rešio u svoju korist - 6:4.

Ključni gem u trećem setu bio je treći. Nišikori je servirao i gem je počeo sigurno (30:0), a onda je napravio dve uzastopne duple servis greške, potom i neiznuđenu grešku posle lošeg drop šota. Uspeo je zatim da izjednači na 40:40, međutim, Marej nije dozvolio da mu propadnu onakvi pokloni, pa je napravio brejk i prelomio meč. Istina, u nastavku su obojica napravila po još jedan brejk, ali Endi nije imao problema da ga privede kraju - 6:4.

Britanac je, naravno, i danas imao veliku podršlu s tribina londonske "O2 arene".

Marej je prethodno u prvom kolu savladao Marina Čilića, pa ga sa skorom 2-0 samo teorija deli od ulaska u polufinale. Nišikori sada ima učinak 1-1. Večeras se sastaju Čilić i Vavrinka, koji su u prvim mečevima doživeli poraze. Ukoliko pobedi Hrvat, "overiće" Mareju ulazak među četiri najbolja. Ako ipak trijumfuje Vavrinka, o putnicima u nokaut fazu odlučivaće treće kolo u kome će igrati: Marej - Vavrinka i Nišikori - Čilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track