SKANDALOZNO IGNORISANJE ĐOKOVIĆA: Novakovi gren slemovi izostavljenji sa liste Najbolje u 2016 VIDEO
Foto: Reuters

Zaboravili na Srbina

SKANDALOZNO IGNORISANJE ĐOKOVIĆA: Novakovi gren slemovi izostavljenji sa liste Najbolje u 2016 VIDEO

Tenis -

Jedan od najprestižnijih i najuticajnijih specijalizovanih portala "Tennis channel" napravio je listu najboljih teniskih momenata u 2016. godini.

Skandalozno, i teško za poverovati, je činjenica da se na listi nisu našla dva gren slema koje je Đoković osvojio u 2016. godini i time postao prvi igrač koji je posle skoro 40 godina vezao sva četiri gren slema. Pogotovo imajući u vidu da je Đoković prvi put u karijeri osvojio Rolan Garos.

Podsetimo, srpski teniser je osvojio Australijan open i Rolan Garos u godini na izmaku, dok je 2015. godinu završio sa trofejom na Vimbldonu i US Openu.

Iako su mnogi isticali da su četiri gren slema u nizu jedan od najvećih ostvarenja nekog tenisera ikada u istoriji ovog sporta, to nije bilo dovoljno da se nađu na ovoj listi.

Vrh liste zauzima Endi Marej, odnosno činjenica da je prvi put u karijeri postao svetski igrač broj jedan i da je prvi Britanac u muškoj karijeri koji je u Open eri osvojio gren slem.

Na listi se nalazi Anđelika Kerber koja je osvojila svoj prvi gren slem trofej na Australijan openu.

Tu je i kraj "velike četvorke", odnosno pad na listi Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ističe se i da Nadal nije igrao nijedno četvrtfinale na najvećim turnirima tokom 2016. godine.

Kao jedan od momenata koji su obeležili 2016. godinu je u pobeda Dominike Cibulkove nad Anđelikom Kerber u finalu završnog WTA šampionata.

"Tennis channel" je u ranijoj retrospektivi 2016. godine spomenuo Novakovo osvajanje Rolan Garosa kao jedinog gren slema koji mu je nedostajao u karijeri, ali je teško poverovati da takav događaj nije jedan od onih koji je obeležio godinu na izmaku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track