Naredne dve nedelje Australijan open

SPEKTAKL U MELBURNU: Uzmi, Nole, sedmu titulu!

Tenis -

ISTORIJA Đoković u Melburnu brani pehar i juri rekord u broju trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije. Srpski as na startu sutra igra protiv Fernanda Verdaska

Krenuo je prvi grend slem u 2017. godini. Srpski teniser Novak Đoković, koji brani trofej na Australijen openu, želi da po sedmi put osvoji titulu u Melburnu i tako postane jedini igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom. Drugi reket sveta svoj prvi meč protiv Fernanda Verdaska igra u utorak (u devet ujutro po našem vremenu). Njih dvojica su nedavno igrali u Dohi i u velikoj borbi slavio je naš igrač.Nole, osim što želi da uđe u istoriju Australijan opena po broju osvojenih turnira, pokušaće ponovo da se vrati na prvo mesto ATP liste, a za to će mu biti potrebno da podigne pehar u Melburnu i da Endi Mari ispadne pre polufinala.Đoković je priznao da se najbolje oseća na Australijan openu i da veruje da može da stigne i do sedmog trofeja na ovom grend slemu.- Činjenica je da sam ovde bio toliko uspešan u prethodnih deset godina moje karijere, da je to moj najuspešniji grend slem. On mi donosi veliko samopouzdanje i uzbuđenje tokom priprema, ali i posebnu dozu odgovornosti i jedno breme s kojim se nije lako nositi - ističe naš teniser i dadaje:- Nikad nisam posedovao nepobedivost, čak ni ovde u Melburnu. Ne smatram sebe superiornim igračem iako sam povremeno zaista imao ogromno samopouzdanje i dobijao mnogo mečeva. I dalje želim da stavim sebe u poziciju u kojoj sam jednak sa ostalim igračima i zato se borim za ovaj trofej kao svako drugi iako branim titulu.

Kritika NavratiloveĐOKOVIĆU, PREVIŠE SI MRŠAV!Slavna američka teniserka češkog porekla Martina Navratilova kao komentator s Australijen opena dotakla se Noletovog načina ishrane i procenila da to što mu se vide rebra nije dobar znak.- Mislim da će se prebrzo umarati jer je previše mršav. Mišići zbog niskog nivoa masti počinju sami da sagorevaju - istakla je Navratilova.

Bonus vid

OGROMNO SRCE IMA NOLE: Đoković seo u kolica i odigrao meč sa Paraolimpijcem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track