BOLOVI SU BILI NEPODNOŠLJIVI: Evo kako je Novak Đoković spasao legendu hrvatskog fudbala
Foto: Fonet AP

Bio je na korak do uništenja

BOLOVI SU BILI NEPODNOŠLJIVI: Evo kako je Novak Đoković spasao legendu hrvatskog fudbala

Tenis -

Nekadašnji hrvatski fudbalski reprezentativac Mario Stanić u vreme kada je završavao profesionalnu karijeru suočio se sa veoma lošim zdravstvenim stanjem.

Naime, Mario je imao velikih problema sa gastroenterološke prirode, a sve zbog nezdrave ishrane koja se uglavnom svodila na veliku količinu testenina.

Međutim, lečenje bolova koji su iz dana u dan bili sve veći nije davalo rezultata, pa je Mario odlučio da isproba neke nove metode.

Zahvaljujući knjizi srpskog tenisera Novaka Đokovića otkrio je bezglutensku ishranu, te se brzo odrekao namirnica koje štete njegovom organizmu.

"Danas uopšte ne jedem žitarice, već umesto običnog hleba biram onaj od heljde. Nakon te promene osetio sam znatno poboljšanje opšteg stanja, ali i zdravstvenu promenu, kao i mnogo više energije. Naučio sam i to svima savetujem - da treba slušati svoje telo. Nisam radikalan, ali kad izbegavam gluten, osećam se mnogo bolje. Na našem području je za popularizaciju 'gluten free' ishrane i opšteg interesa za tu tematiku zaslužan srpski teniser Novak Đoković. Nakon njegove knjige svi su počeli više da pričaju o tome", objašnjava Stanić.

Kaže da je prve zdravstvene poteškoće počeo da oseća pred kraj karijere u Londonu, najčešće noću.

"Živeo sam četiri godine u Italiji gde sam uglavnom jeo testeninu i pice. Možda sam se tada time i uništio. Mnogo bolje se osećam kada jedem namirnice bez glutena - naglašava nekadašnji fudbaler.

(jutarnji.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO -

(KURIR TV) Zašto je Dejan Radonjić doktor za španske klubove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track