BIVŠI TRENER FEDERERA ZA CNN: Novaka muči mamurluk, više neće biti dominantan kao pre
Foto: AP

Ne veruje u srpskog asa

BIVŠI TRENER FEDERERA ZA CNN: Novaka muči mamurluk, više neće biti dominantan kao pre

Tenis -

Pol Anakon, bivši trener Rodžera Federera i Pita Samprasa ocenio je u tekstu koji je objavio američki CNN da Novak Đoković više neće biti dominantan kao što je to bilo tokom 2015. i u prvoj polovini 2016. godine. Đoković je u tom periodu osvojio pet Gren slem titula i igrao u šest finala.

Anakon je dodao da je Đoković tada uradio nešto što se retko viđa.

"Retko, gotovo nikad, smo videli rezultate kao one koje je Novak Đoković ostvario u 2015. i 2016. godini. A još je ređe da neko ponovi takvu dominaciju. Mislim da Novak može ponovo da igra vrhunski tenis, i hoće. Ali, mislim da više neće biti dominantan kao u tom periodu", rekao je Anakon.

Novak Đoković, CNN, Foto: Printskrin
Novak Đoković, CNN, Foto: Printskrin

U nastavku teksta autor podseća na uspehe Novaka Đokovića kome je pošlo za rukom nešto što nije nikada Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mareju.

"Pre manje od osam meseci Đoković je uradio nešto što Federer, Nadal i Marej nikad nisu, osvojio je četiri Gren slema u nizu. Poslednji je Otvoreno prvenstvo Francuske. "Mamurluk" Rolan Garosa, privatni problemi koje je Đoković naveo, ali nije detaljnije objasnio, povrede prsta i ruke, doprineli su njegovom padu, a još jedan faktor je i razlaz sa Borisom Bekerom u decembru".

Autoru teksta je čudan i Novakov potez posle osvajanja turnira u Dohi.

"Izgledalo je da se Đoković vratio na pravi put uoči Australijan opena kada je prekinuo niz Endija Mareja od 28 uzastopnih pobeda u finalu Dohe. Ipak, neobično je da je Đoković iz Dohe otputovao na zapad u svoju rezidenciju u Monte Karlo, umesto na istok, direktno u Melburn".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Sve što niste znali o rivalstvu Rodžera Federera i Rafaela Nadala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track