(VIDEO) FINALE KOM SE MALO KO NADAO: U Đokovićevoj eri za titulu u Melburnu igraju Federer i Nadal
Foto: Fonet

U nedelju u 9.30

(VIDEO) FINALE KOM SE MALO KO NADAO: U Đokovićevoj eri za titulu u Melburnu igraju Federer i Nadal

Tenis -

Srbija i dobar deo sveta nadao se sedmoj tituli Novaka Đokovića u Melburnu, Britanci su verovali da Endi Marej kao najbolji na ATP listi može do trona, a njih dvojica su iako teniske legende bili daleko od priča o konačno pobedniku prvog Gren slema sezone.

Ipak u finalu 105. Australijan opena (nedelja 09.30) sastaće se Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal. Veliki deo teniskog auditorijuma smatra da je ovo najveće rivalstvo u istoriji belog sporta. Dva velikana će ukrstiti rekete 35. put, a postoji mnogo argumenata za okarakterisati ovaj njihov duel kao najvažniji. Dugo nisu igrali na Gren slem turniru – poslednji put u polufinalu u Melburnu pre tri godine (pobeda Nadala u tri seta), a poslednje finale igrali su još u Parizu 2011. godine.

Federer je bez grend slem finala od Vimldona 2012. godine, a Nadal od Rolan Garosa 2014. Zbog lošijih rezultata u poslednjih nekoliko sezona, smatralo se da je njihova era prošla, a li su obojica odigrali fantastičan turnir i stigli do finala u jeku ere Đokovića i Mareja.Rafa vodi sa 23:11 u pobedama, i ima priliku da postane prvi teniser u open eri koji je svaki grend slem osvojio najmanje dva puta. Do prvog Australijan opena stigao je upravo preko Federera, sada već davne 2009. godine.

Njih dvojica su se u Melburnu sastajali još dva puta u polufinalima 2012. i 2014. godine, a interesantno je da je Švajcarac u sva tri duela uzeo samo tri seta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track